creditcard

Een creditcard is een handig middel waarmee je over de hele wereld betalingen kunt doen en dat internationaal als borg geaccepteerd kan worden. Als je met een creditcard betaalt dan krijg je het geld voorgeschoten. Aan het einde van de maand moet je dit dus terugbetalen aan de bank. Als je niet voldoende saldo hebt of als je kiest voor betalen in termijnen, dan ontstaat er een schuld op je creditcard. Kies je voor betalen in termijnen dan betaal je elke maand een vast bedrag terug. Afbetalen in termijnen is handig als je de schuld niet ineens terug kunt betalen, maar je betaalt ook meer rentekosten als je de betaling over een langere termijn verspreidt. Wat een creditcard daadwerkelijk kost hangt sterk af van je gebruik. Als je de creditcard weinig of bijna niet gebruikt, dan zijn vooral de vaste jaarlijkse kosten van belang.

Waarom een creditcard beter is

Waarom is het beter om een creditcard te gebruiken in plaats van geld lenen? Het gebruik van een creditcard is veel beter dan een vast bedrag die je leent, omdat jij zelf in de hand hebt op welke manier je je creditcard gebruikt. Ga je bij de bank om een bepaald bedrag te lenen, dan moet je elke maand het geleende bedrag aflossen. Hoe groter het bedrag is dat je hebt geleend, hoe langer het duurt om dit af te lossen. Ook komt er rente bij kijken op het geleende bedrag. Een creditcard echter, hang af van jouw gebruik. Gebruik je het zelden of alleen wanneer je op vakantie gaat dan hoef je minder zorgen te maken om een hoge schuld. Voor mensen die het sporadisch gebruiken zijn alleen de jaarlijkse kosten van belang. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je elke maand een bepaald bedrag aan de bank moet betalen, vooral wanneer je je creditcard bijna niet gebruikt. De afrekening van de creditcard komt altijd aan het einde van de maand, waardoor je soms net wat meer tijd hebt om deze terug te betalen. Bovendien kun je bij de meeste kaarten ook tussendoor betalingen doen. Dit is handig bij wat grotere uitgaven, zodat je aan het einde van de maand niet voor verrassingen kom te staan. Een ander voordeel van betalen met een creditcard is dat je een stuk beter beschermd bent. Is je bestelling niet in orde? Dan kun je via je kaart je geld terugkrijgen. Heb je iets gekocht met je kaart? Dan heb je bij de meeste aanbieders standaard een aankoopverzekering, waarmee je aankopen wereldwijd 180 dagen verzekerd zijn.

Geld lenen

Kies je toch ervoor om geld te lenen. Dan is goedkoop geld lenen een optie. Bedenk van tevoren wat het doel van je lening is. Op basis van je leendoel kan de bank je ook enkele adviezen geven. Het is belangrijk dat je je daar bewust van bent, zodat je de best passende lening afsluit. Het is ook slim om ook te kijken naar leningen met een hogere rente maar met een kortere looptijd. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent. Sluit ook niet meerdere leningen aan, het duurt langer om deze terug te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht + zes =