thuiswerken

Steeds meer mensen besluiten om voor zichzelf te werken. Het werken als ZZP’er brengt dan ook meerdere voordelen met zich mee. Een erg gewaardeerd voordeel is de vrijheid die er tot stand komt. Zo heb je als ZZP’er de vrijheid om zelf je dagen in te vullen en ben je niet afhankelijk van een baas. Echter, ondanks dat je niet afhankelijk bent van je baas, ben je wel afhankelijk van je opdrachtgevers. Als ZZP’er is het dan ook van groot belang dat je zorgt voor voldoende opdrachtgevers, maar hoe kom je hier nou aan?

Een eigen website

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je meer opdrachten krijgt, is het sterk aan te raden om te zorgen voor een eigen website. Een website wordt tegenwoordig gezien als het visitekaartje van een bedrijf. Het is daarom sterk aan te raden om ervoor te zorgen dat je een nette website hebt. Om aan een nette website te komen, zijn er meerdere acties die je kunt ondernemen. Allereerst zou je ervoor kunnen kiezen om zelf een ontwerp te maken. Echter, in de meeste gevallen gaat hier veel tijd in zitten en is tijd nou net hetgeen dat ondernemers niet hebben. Naast het zelf maken van een website kun je er ook voor kiezen om de website te laten maken door experts. Zij richten de website in en zorgen er daarnaast ook voor dat de website wordt gevonden. 

Maak gebruik van platformen

Een andere manier om aan nieuwe klussen te komen, is door gebruik te maken van een platform. Bij verschillende platformen kun je profiteren van een ruim netwerk. Hierdoor vind je snel een nieuwe klus en ben je zekerder van voldoende werk. Een locatie waar je erg goed terecht kunt voor het vinden van lokale klussen, is Trustlocal.be. Op deze site vinden opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar en komen er prettige samenwerkingen tot stand.

Naast dat je Trustlocal.be kunt gebruiken om opdrachten voor jezelf binnen te halen, kun je er ook voor kiezen om het programma te gebruiken voor het vinden van een nieuwe boekhouder. Zo zijn er meerdere professionele boekhouders aangemeld op deze site en is het zeker de moeite waard om te kijken of je een boekhouder kunt vinden die bij jou past. Doordat de site erg gebruiksvriendelijk is ingericht, kost het relatief weinig tijd om een geschikte boekhouder te vinden. 

Mond tot mond reclame blijft de beste reclame die er is

Een reclame die al eeuwenlang zorgt voor een blijvende instroom van nieuwe klanten, is mond tot mond reclame. Om aan mond tot mond reclame te komen is in het begin erg lastig. Je zult er namelijk eerst voor moeten zorgen dat anderen tevreden zijn over je bedrijf. Echter, wanneer je eenmaal klanten tevreden hebt gesteld, vindt de mond tot mond reclame erg snel vanzelf plaats. Je zult merken dat er meer mensen interesse hebben in de klussen die je aanbiedt en voordat je het door hebt, zit je agenda maandenlang volgepland met nieuwe opdrachten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf − negen =