zakenreis

Indien je een zakenreis voor de boeg hebt, dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent en hoe je jouw reis het beste kan organiseren. Eindhoven Airport is een fijne optie die ook zakenreizigers op een goede manier kan ontvangen. 

Maar wat voor faciliteiten biedt Eindhoven Airport en hoe kan ik mijn reis zo soepel mogelijk laten verlopen? Het zijn belangrijke vragen voor een zakenreizigers waarop uitgebreid antwoord gegeven gaat worden. Bekijk ook eens onze algemene tips voor een zakenreis voor meer informatie. 

In dit artikel vertellen wij alles over een zakenreis vanaf Eindhoven Airport, van de zakelijke faciliteiten tot aan de reismogelijkheden. 

Vervoer naar de luchthaven

Voordat je het vliegtuig instapt moet je natuurlijk eerst de luchthaven zien te bereiken. Dit kan op verschillende manieren; je kan je auto parkeren, je kan gebruik maken van het openbaar vervoer en je kan gebruik maken van een taxi. 

Parkeren

Het parkeren van je auto is een gemakkelijke manier van reizen. Je rijdt simpelweg naar de luchthaven en parkeert hier je auto. Het Airport Eindhoven parking kan op verschillende manieren. Je kan namelijk kiezen voor een parkeerplaats op loopafstand, een valetservice of een shuttleservice. 

  • Parkeren op loopafstand: De naam spreekt voor zich, je parkeert namelijk je auto en kan te voet door naar de luchthaven. Er zijn meerdere parkeerterreinen te vinden rondom Eindhoven Airport waarbij je tot maximaal 5 a 10 minuten onderweg bent. 
  • Valet parkeren: Je overhandigt je auto aan een chauffeur van de parkeerplaats en deze parkeert vervolgens je auto. Dit gebeurt tegenover of nabij de luchthaven, dit betekent dat je dus minimaal tijd kwijt bent tijdens het parkeren. 
  • Shuttle parkeren: Je parkeert je auto en wordt vervolgens naar de luchthaven gebracht middels een shuttlebus. De reistijden kunnen variëren van enkele minuten tot aan meer dan een kwartier. Dit is de meest tijdsintensieve manier van parkeren. 

Er kan geconcludeerd worden dat een parkeerplaats op loopafstand en een valet parkeerservice de gemakkelijkste parkeermethodes zijn bij een zakenreis. Mocht de focus echter op de kosten liggen en minder op reistijd, dan kan een shuttleservice ook overwogen worden. 

Taxi

Een taxi is een net zo comfortabele optie, mits je het goed plant en van tevoren regelt. Er zijn meer dan genoeg taxi bedrijven actief rondom de luchthaven en er zijn tevens bedrijven die zich specialiseren als airport taxi. 

Bekijk de mogelijkheden online en reserveer deze van tevoren. Zo weet je precies wat je kwijt bent en is het van tevoren geregeld. Door goed te vergelijken kan je eventueel nog besparen ook, iets wat de baas waarschijnlijk wel kan waarderen. 

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer is uiteraard een optie. In tegenstelling tot Schiphol heeft Eindhoven Airport geen eigen treinstation. Je dient vanaf Eindhoven Centraal dus een bus te pakken richting de luchthaven. Dit kan middels buslijnen 400 en 401. 

Buslijn 400 vertrekt op werkdagen om de 10 minuten en in de weekenden om de 15 minuten. Deze bus stopt tussendoor maar één keer en dat is bij het Catharina ziekenhuis. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten. 

Buslijn 401 vertrekt doordeweeks om de vijf minuten en in de weekenden om de 7 minuten. Deze bus stopt echter veel vaker en rijdt langs woonwijken én bedrijfsparken. De reistijd is hierdoor langer dan die van buslijn 400. 

Faciliteiten op de luchthaven

Eenmaal op de luchthaven dan wil je hier natuurlijk van alle gemakken voorzien worden. Eindhoven Airport heeft hier uiteraard rekening mee gehouden. 

Business Lounge

Zo kan je plaatsnemen in de Eindhoven Airport business lounge. Hier kan je zodra je security check gepasseerd bent rustig plaatsnemen en nog die laatste mails checken of eventueel zelfs een meeting houden. 

De business lounge biedt plaats aan 60 zakenreizigers. Er kan de hele dag door genoten worden van een koud en warm buffet. Wifi en oplaadpunten zijn uiteraard aanwezig. De entree varieert van € 22,50 tot €25,00. Met een lidmaatschap kan dit eventueel zelfs gratis zijn. 

Business centre

Indien je op zoek bent naar vergaderruimtes dan kan je terecht in het business centre. Ook deze locatie is toegankelijk nadat je de security check hebt afgerond. In het business centre bevinden zich vijf losse vergaderruimtes die van alle gemakken voorzien zijn. 

Er is tevens catering aanwezig voor de honger of dorst. Aangrenzend vindt je een panoramaterras met uitzicht op de landingsbaan, mocht je nog wat tijd over hebben voor vertrek. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − een =