Boekhoudprogramma

Bekijk hieronder een overzicht van de beste online boekhoudprogramma´s voor ondernemers. In dit overzicht kan je binnen enkele minuten het boekhoudsoftware vinden voor je onderneming. Je kan kiezen uit een boekhoudmodule, boekhoud- en factuurmodule of enkel een factuurmodule. 

Online boekhouden


Boekhouden wordt door veel ZZP´ers gezien als een vervelende taak. Met een online boekhoudprogramma wordt het echter een stuk aangenamer. Zo kan je overal in de wereld gebruik maken van een eenvoudig boekhoudprogramma doordat je slechts een inlog nodig heb en je dus niet meer plaats- of tijdgebonden bent. Zo worden je gegevens online opgeslagen. 

Bovendien heb je ook meer overzicht met online boekhouden. Je hoeft niet te werken met dossiers, verschillende mappen met facturen of losse bonnetjes. Je kan het simpel invoeren in het programma en het staat veilig opgeborgen in de cloud van de boekhoudsoftware.

Automatische BTW aangiftes en facturen

.
Een ander voordeel van het boekhouden online is dat je mogelijkheid krijgt om automatisch BTW aangiftes in te vullen. Bovendien is het bij enkele boekhoudprogramma´s mogelijk om aanmaningen en facturen te versturen. Hiermee wordt het boekhouden een stuk aangenamer voor jou als ondernemer.

Kies het boekhoudpakket dat het beste bij je onderneming past


Welke boekhoudpakket het beste is voor je onderneming is voor iedere ondernemer verschillend. Zo zijn er verschillende goedkope en eenvoudige boekhoudpakketten waarbij je bent beperkt in het aantal gebruikers en verkoop- en inkoopfacturen. Daarnaast zijn er ook grote boekhoudpakketten voor MKB of grotere organisaties met uitgebreide modules, webshopkoppeling en CRM systeem. 

Bij het kiezen van een boekhoudpakket is het belangrijk om te letten op drie punten, namelijk:

 • Prijs. Wat zijn de kosten van een boekhoudpakket en wat kan jij per maand missen voor een goede boekhoudsoftware.
 • Gebruiksvriendelijkheid. Is de software makkelijk te begrijpen en te gebruiken op verschillende devices. Denk aan Tablet, Macbook of Windows computer.
 • Extra’s. Wat voor extra’s heeft een boekhoudsoftware vergeleken met andere boekhoudsoftware en is deze extra noodzakelijk?

Gratis boekhoudprogramma


Bij veel boekhoudprogramma´s is het mogelijk om een gratis versie te krijgen of je aan te melden voor een proefversie. Zo hebben Visma en e-boekhouden een gratis online boekhoudprogramma voor starters. Ideaal om eens uit te proberen en te kijken wat de voordelen van een boekhoudprogramma zijn voor jou. Hou er wel rekening mee dat de betaalde boekhoudprogramma´s gemakkelijker te gebruiken zijn.

Boekhoudprogramma´s vergelijken

Vergelijk de boekhoudsoftware van verschillende bedrijven met elkaar en bekijk hoe jij kan worden geholpen met het online boekhouden. Zo zijn er boekhoudprogramma´s voor starters, ZZP´ers, het MKB en voor grote bedrijven. Het ligt er maar net hoeveel mensen gebruik gaan maken van het programma, hoeveel facturen je verwacht te versturen en wat voor extra´s je wil. Met het maken van een goede keuze bespaar je tijd en geld dat je goed kan gebruiken voor de dagelijkse werkzaamheden van je organisatie. Veel gekozen en zeer makkelijk te gebruiken programma´s zijn:

 • E-Boekhouden
 • Rompslomp
 • Visma
 • Myfinance
 • Yoursminc
 • Informer
 • Digitaalkantoor
 • Exact
 • Twinfield

Boekhoudprogramma als starter

Als starter is het aan te raden om de verschillende boekhoudprogramma´s met elkaar te vergelijken door een proefabonnement af te nemen. Zo krijg je een goed beeld wat de voordelen zijn van het ene boekhoudprogramma ten opzichte van een ander boekhoudprogramma.E-boekhouden heeft al helemaal iets moois voor starters. Zo kan je als starter 15 maanden gebruik maken van de software van e-boekhouden.nl, zijn er geen beperkingen en wordt het abonnement van het boekhoudprogramma niet stilzwijgend verlengt.  Ook bij Visma Eaccounting kan je een jaar lang gratis gebruik maken van de boekhoudsoftware die ze aanbieden. Internet boekhoudsoftware is dus bij verschillende bedrijven te testen en hierdoor krijg je een beter beeld van de software die het beste bij jou past.