Dag van de leerkracht

In Nederland zijn er meer dan 350.000 leraren en leraressen. Het wordt gezien als een van de meest belangrijke banen. Daarom is er ook een (inter)nationale dag van de leerkracht. Deze dag is in het leven geroepen door UNESECO. Het vak wordt namelijk erg ondergewaardeerd en is enorm zwaar en daarom is het juist goed dat deze dag in 1993 in geïntroduceerd.

De dag van de leerkracht vindt plaatst op : 5 oktober

Op 5 oktober wordt er speciaal aandacht besteed aan leraren en leraressen. De Dag van de Leerkracht valt samen met de Nationale Onderwijsweek. Op deze dag wordt er stilgestaan bij het beroep leerkracht en waarom het onderwijs zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en ouderen.
In alle 88 landen waar deze dag wordt gevierd, vindt deze dag al sinds 1962 plaats. Op 5 oktober wordt in delen van Nederland en de aangrenzende landen de zomertijd, ook wel Nederlandse tijd genoemd, in acht genomen. Op deze speciale dag brengen wij hulde aan de leerkrachten en hun onschatbare bijdragen. Scholen grijpen elke gelegenheid aan om hun docenten zichtbaar te maken, ook als ze er geen cadeau voor teruggeven. Het schoolpersoneel neemt de Nationale Onderwijsweek gewoonlijk in ere door op de Dag van de Leerkracht een eerbetoon aan de leraren te brengen.

Het is daarnaast ook de dag waarbij directeuren van scholen hun leerkrachten een cadeautje geeft. Daarnaast wordt ook door ouders van kinderen cadeautjes gegeven om hun dank te uitten.

Lees hieronder meer informatie over dag van de aarde