dag van de aarde

22 april is de dag van de aarde en wordt ook Wereldmilieudag genoemd. Op deze dag vieren gemeenschappen de bijzondere kwaliteiten van de planeet en het leven op de planeet en maken ze zich er bewust van.

Op deze dag wordt de aandacht van de wereld op een goede manier gericht op wereldwijde uitdagingen die te maken hebben met de natuur, het milieu en de klimaatverandering. Plezier en bezinning staan hierbij centraal.

Het idee voor de Dag van de Aarde ontstond aanvankelijk rond 1970. In veel Spaanssprekende landen en in Amerika wordt er bijzonder veel aandacht aan besteed. Omroepen besteden hier vaak aandacht aan. Je realiseert het je misschien niet, maar er is ook een maand van de aaerde. Deze begint op 22 april en eindigt op 31 mei. De Earth Day Association organiseert de activiteiten van deze dag.

De Stichting Earth Day vierde de Dag van de Aarde voor het eerst in Nederland in 2002, en de bekendheid van de dag neemt toe. Je kunt in het hele land aan verschillende activiteiten meedoen. Een eenvoudig voorbeeld is dat je deel kunt uitmaken van ’s werelds grootste schoonmaakorganisatie. De viering van Earth Day vond in 2020 voor de twintigste keer plaats. De Earth Day Association besloot de grootste schoonmaakploeg die ze konden vinden bij elkaar te krijgen om zoveel mogelijk afval op te rapen ter viering van Earth Day.

Lees hier meer informatie over dag van de leerkracht.