games

Meer dan ooit moeten ondernemers zich er anno 2021 van bewust zijn dat digitalisering een absolute noodzaak is om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Wie niet voldoende investeert in zaken als datacapaciteit en e-commerce, zal vroeg of laat het onderspit moeten delven. Het opzienbarende nieuws dat supermarktketen DEEN, een concern met tachtig vestigingen in voornamelijk Noord-Holland, besloot de zaak te verkopen, heeft velen de ogen geopend. De reden die het concern aandroeg voor dit besluit was het besef dat de investeringskosten in met name e-commerce te hoog zouden zijn.

Branches die het online goed doen

Het besluit van de supermarktketen staat in schril contrast met wat we zien in bijvoorbeeld de entertainmentbranche. Vooral platforms voor het spelen van games schieten als paddenstoelen uit de grond en blijken ook het vertrouwen van grote investeerders te krijgen. Met name de samenwerking tussen de ontwikkelaars van games en de exploitanten van casino’s blijkt te resulteren in een ijzersterk concept waarvan veel wordt verwacht. Ook zien we dat er massaal door bookmakers geïnvesteerd wordt in systemen voor sportweddenschappen, een nog steeds snelgroeiende markt. Ondanks de vele obstakels op het gebied van de beveiliging van dergelijke systemen gaan deze bedrijven er volledig voor, hiermee zijn ze inmiddels een voorbeeld voor velen geworden.

Bittere noodzaak

Een andere sector waarin digitalisering en innovatie een belangrijke rol speelt, is de zorgsector. Niet alleen omdat het kan, maar vooral ook omdat het moet. De zorgsector kampt namelijk met onderbezetting en het valt te verwachten dat door de toenemende vergrijzing dat tekort voorlopig nog wel wat verder zal oplopen. Om toch aan de zorgvraag te kunnen voldoen wordt nu al gebruik gemaakt van allerlei online mogelijkheden. Senioren krijgen niet in alle gevallen nog bezoek aan huis, maar worden soms door middel van een videobelsysteem gezien. Dat scheelt natuurlijk heel wat reisbewegingen en dus ook tijd voor het zorgpersoneel. Het spreekt voor zich dat dergelijke systemen niet in alle situaties soelaas bieden, maar daar waar het kan, zijn ze van grote betekenis.

Omzet vergroten

Voor een doorsnee bedrijf betekent het overstappen op online systemen doorgaans een goede kans om de omzet te vergroten. Hierbij geldt wel dat de kosten voor de baat uit gaan. Er zal dus eerst geïnvesteerd moeten worden, voordat je er de vruchten van kunt plukken. Je moet als ondernemer vertrouwen in het proces hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × drie =