ict netwerk

Netwerkoplossingen zijn voor iedere organisatie en de locatie waar het netwerk nodig is uniek. Netwerken moeten tegenwoordig toekomstbestendig zijn door de snelle ontwikkelingen en de toename van mogelijkheden. Om de bedrijfsresultaten te optimaliseren heb je als organisatie een goed en snel netwerk nodig. Beveiligde netwerken zijn beschikbaar voor ieder type infrastructuur en er zijn steeds meer organisaties die van privé netwerkoplossingen zijn voorzien. Het is belangrijk om als organisatie de touwtjes van het eigen netwerk in handen te houden en het zelf te kunnen managen. Zo kun je zelf instellen wie van het netwerk gebruik kunnen maken en heb je zelf in beheer wie er toegang krijgen en op welk niveau toegang gegeven wordt. Er zijn verschillende soorten netwerken die voor jouw organisatie van toepassing kunnen zijn.

Het IP-Private Network

Dit netwerk wordt omschreven als een privé netwerk tussen meerdere vestigingen. Zo kun je een privé communicatie realiseren tussen meerdere vestigingen. Dit privé netwerk staat helemaal los van het internet en iedere vestiging behoudt zijn eigen IP-netwerk. De bandbreedtes en dienstverlening van dit privé netwerk zijn erg voorspelbaar. Het valt dus snel op wanneer er verschillen aantoonbaar zijn die problemen kunnen veroorzaken. Dat het netwerk losstaat van het internet zorgt ervoor dat een organisatie niet bang hoeft te zijn voor aanvallen van buitenaf. Het IP-Private Network kan geleverd worden op alle snelheden.

Metro Ethernet Connect

Dit netwerk wordt volledig gecontroleerd door de organisatie zelf. De organisatie heeft de touwtjes in handen. De Metro Ethernet Connect wordt omschreven als een oplossing van hoge kwaliteit om een netwerk te creëren tussen meerdere vestigingen. Er is bij dit netwerk geen tussenkomst van een router, de verbinding is direct. Ook dit netwerk is goed beschermd tegen aanvallen van buitenaf.

Een IPSEC VPN-verbinding

Dit netwerk heeft wel te maken met het internet. Het wordt omschreven als een netwerk dat als een tunnel over het publieke internet loopt. Het verkeer tussen verschillende datacenterlocaties worden versleuteld. Alle betrokken vestigingen behouden het eigen IP-netwerk. Dit netwerk is een geschikte oplossing als je veel verkeer van je hoofdvestiging naar andere vestigingen wilt laten verlopen. De dienst wordt beheerd door de leverancier die in staat zijn om het netwerk goed te beveiligen voor aanvallen van buitenaf.

Private APN Mobile Network

Dit netwerk is een afgescheiden privé netwerk voor al het mobiele verkeer. Met dit netwerk kun je op een veilige manier je mobiele verkeer transporteren naar het bedrijfsnetwerk van jouw organisatie. Dit privé netwerk is geschikt als je meerdere vestigingen wilt ontsluiten via hetzelfde mobiele netwerk zonder dat je bang hoeft te zijn voor firewall problemen. Je kunt dit netwerk extra beveiligen met extra maatregelen.

Het Secure Voice-netwerk

Dit netwerk levert een privé verbinding voor alle telefonie die via jouw organisatie gaat. De telefoons worden niet verbonden met het internet maar gaan over een gescheiden netwerk. Dit netwerk beschermd je communicatie tegen aanvallen van buitenaf. Je hoeft je als organisatie niet bezig te houden met de kwaliteit van de gesprekken want het verstaanbaar maken van de gesprekken zit bij de dienst inbegrepen. Alle communicatie via telefonie voor jouw organisatie wordt dus op een veilige manier getransporteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 5 =