samsung

Het is bijna niet meer voor te stellen dat de belasting heeft aangekondigd om te stoppen met faxen. Het lijkt me niet dat er tegenwoordig nog iemand is die een fax op zijn of haar kantoor heeft staan. Er zijn thuis of in bedrijven inmiddels veel digitale hulpmiddelen die het communiceren heel eenvoudig maken. Dit zonder dat je de gefaxte tekst opnieuw moet verwerken. Wat dat betreft heb je met een Samsung s21 als mobiele telefoon een compleet kantoor en draadloos communicatiestation in je binnenzak. Koppel je bijvoorbeeld je Iphone aan je laptop of pc dan kun je daarmee eenvoudig draadloos je bestanden overzetten om daarna te verwerken of uit te printen.

De tijd dat de technische dienst van je werkgever kilometers kabel door een pand moest trekken om alle ethernetkabels bij pc’s te krijgen is verleden tijd. De online connectie via een werkstation en het wereldwijde web maken we nu draadloos. De senioren onder ons herinneren zich misschien nog het gepiep en gekraak als de modem ging inbellen om zodoende met het wereld wijde web contact te maken. In de begintijd van het internet kon je tijdens het surfen niet bellen omdat je dan gebruik maakte van de telefoonlijn.

Spraakgestuurd typen

Zo is deze tekst middels spraakgestuurd typen geschreven. Binnen de huidige generatie tekstverwerkingsprogramma’s zit deze functie standaard geïntegreerd. Ondersteuning is er in verschillende talen zoals het Engels en Nederlands. Het is echt opmerkelijk hoe goed deze programmatuur inmiddels ontwikkelt is. Er komt geen toetsenbord of secretaresse met dictafoon meer aan te pas. In plaats daarvan spreek je de tekst middels de voice recorder van je mobile device in. De primaire functie van je microfoon om te bellen is slechts een klein onderdeel van alle functies waarvoor je dit spraakkanaal tegenwoordig gebruikt. Zit je bijvoorbeeld in de auto dan kun je de op elke Iphone aanwezige digitale assistent Siri gewoon opdracht geven om een bekende te bellen. Roep de naam en je maakt handsfree contact. Siri is echter wel een gevoelig typje die vaak op je stem reageert, terwijl het helemaal niet nodig is. Gelukkig kun je je digitale assistent buiten werktijd gewoon uitzetten.

Agenda

Je belangrijke afspraak met een klant of date met een nieuwe vriendin kun je natuurlijk ook gewoon spraakgestuurd in je agenda laten zetten. Je kunt zelf instellen dat je van tevoren op deze afspraken geattendeerd wordt. Met een geluidje of een pop-up ben je meteen op de hoogte van het belangrijk afspraakje of een meeting met een grote klant.

Handsfree

Door middel van wi-fi of bluetooth kun je tegenwoordig draadloos en handsfree communiceren met al je randapparatuur of handige gadgets. Zit je in de auto dan is het enorm makkelijk dat je met een bluetooth oortje op een veilige manier kunt communiceren. Wordt de bluetooth verbinding middels de autoradio tot stand gebracht dan dempt deze de muziek automatisch als iemand je belt. Alles natuurlijk handsfree en draadloos zodat je medeweggebruikers niet in gevaar worden gebracht.

Scanner

Steeds meer kantoorfuncties zijn inmiddels door je Samsung s21 overgenomen. Een rekenmachine is aan boord terwijl je tegenwoordig ook met de fotofunctie van je mobiele telefoon kunt scannen. De gescande tekst kan middels ocr (optical character reading) worden omgezet in een word document. De fotofunctie van je mobiel heeft ook de ingebouwde optie om een QR-code te lezen. Een aparte app is hiervoor niet meer nodig.

Printer

Het compleet businessplan uitprinten op je telefoon blijft voorlopig nog toekomstmuziek. Een stapel printpapier en cartridges zouden je mobiel ondraagbaar maken. Daarvoor heb je toch nog een externe printer met inkt nodig. Draadloos communiceren met die printer dat kan weer wel. De huidige generatie printers heeft namelijk wi-fi aan boord. Integreer je het betreffende type afdrukstation in je netwerk dan is het draadloos afdrukken een fluitje van een cent. Op eenzelfde manier print je met een laptop. Binnenkort kun je de usb-kabel dus naar het museum brengen.

Smart

Eigenlijk kun je dus alles slim met je Galaxy s21 verbinden. Dat zijn niet alleen je oortjes via bluetooth. Je kunt er zelfs middels een app een compleet lichtplan mee aansturen of de verwarming en het koffiezetapparaat aanzetten. Zolang het betreffende apparaat maar de optie heeft om met jouw Iphone te communiceren. Wat is er eigenlijk qua draadloze communicatie niet mogelijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee + achttien =