Website

Wanneer jij als bezoeker op een onbekende locatie, zoals bijvoorbeeld een nieuwe stad, bent, is het fijn dat je hier goed de weg kan vinden, toch? Zo is het belangrijk dat er met verschillende borden wordt verwezen naar de punten waar je naar op zoek bent. Hetzelfde geldt ook voor een bezoeker op een website. Het is belangrijk om hieraan te denken, ook als het gaat om zelf website maken. Om ervoor te zorgen dat de bezoeker op de juiste en meest prettige manier wordt genavigeerd, zijn er enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee dient te houden. 

Gemakzucht

Een van de belangrijkste punten voor een bezoeker is de gebruiksvriendelijkheid. Wanneer iemand op een pagina van een website terecht komt, moet het namelijk meteen duidelijk zijn wat diegene moet doen om bij een bepaald doel te komen. Hier moet hij of zij zelf geen moeite voor hoeven te doen. Denk dus aan het consistent houden en plaatsen van je hoofdmenu met duidelijke knop, korte en duidelijke titels en het beperken van het aantal links in je menu. Het moet als het ware een logische reis voor de bezoeker zijn. Het belangrijkste wat in het achterhoofd moet worden gehouden bij het ontwikkelen van een website. 

3-klikregel

In de wereld van gebruiksvriendelijkheid wordt vaak gesproken over de ‘3-klik regel’: een bezoeker moet binnen 3 muisklikken bij de gewenste content op je site kunnen komen. Je hoeft het natuurlijk niet zo letterlijk te nemen, maar het is wel goed om dit als algemene regel te gebruiken. Om hier voor te zorgen, moeten de belangrijkste en meest bezochte onderwerpen het duidelijkst naar voren komen. Ofwel; een duidelijke structuur met heldere indeling. 

Scannen

Daar zijn we weer als het gaat om gebruiksvriendelijkheid en gemakzucht. Er is waarschijnlijk veel dat je wil vertellen aan je bezoekers, maar het is belangrijk dat deze informatie scanbaar te lezen is. Denk dus aan subkopjes en dikgedrukte woorden of grotere letters met opvallend lettertype. 

Controleren 

Het is erg belangrijk om je website te blijven controleren op vindbaarheid. Er moet een consistente flow zijn in het optimaliseren van je website om ervoor te zorgen dat de bezoekers je vinden. Vergeet daarnaast ook niet om je domeinnaam België en Nederland te controleren. Het laatste wat je wil is dat je naam voor een website al in gebruik is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien − zeven =