man achter computer

Je bent eruit, je gaat een eigen webshop maken. Je wil graag starten met een eigen e-commerce onderneming of je wil je fysieke winkel uitbreiden door online te gaan verkopen. In dit artikel nemen we je kort mee in wat belangrijk is om een eigen webshop in elkaar te zetten. We gaan het hebben over een CMS-systeem zoals WordPress en hosting partijen zoals Magento hosting. We sluiten af met wat informatie over SEO. 

Systemen kiezen

Een webshop draait op een CMS-systeem dat ook wel de achterkant van een webshop wordt genoemd. De volledige benaming is Content Management Systeem. Verschillende aanbieders hebben standaard systemen gemaakt met thema’s die je gratis of betaald kunt gebruiken. Populaire voorbeelden van aanbieders zijn WordPress of Drupal. 

Wil je graag je webshop helemaal naar eigen wens inrichten? Dan kun je een eigen webshop laten maken. Er zijn zowel gratis als betaalde versies. Daarnaast moet je je goed onthouden dat het bouwen van een webshop veel tijd van zich vraagt. Voorbeelden van gratis versies zijn WooCommerce en Magento. Wanneer je kiest om een webshop te laten bouwen door een webdesigner zal die goed aansluiten op je huisstijl en een professionele uitstraling hebben. Het nadeel is dat een stevig prijskaartje aan zit. 

Hosting

Een belangrijk onderdeel van het bouwen van een webshop is het kiezen van een bedrijf dat de hosting regelt. De hosting van webshop betekent het opslaan van online informatie van jouw webshop en het maken van back-ups. Er zijn verschillende aanbieders zoals Magento hosting. Er zit veel verschil tussen de diverse aanbieders. De een biedt hosting aan voor 20 euro per maand en de ander voor 100 euro per maand. Het bedrag is afhankelijk van hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Kijk daarnaast goed welke service ze leveren. Als je weinig kennis hebt van hosting is het fijn om beroep te kunnen doen op een klantenservice. 

SEO 

Jouw webshop is helemaal af, nu nog de klanten. Je wilt natuurlijk dat jouw webshop gevonden wordt door potentiële klanten. Door de juiste zoekwoorden toe te voegen aan jouw webshop zul je bovenaan de zoekresultaten van Google komen wanneer iemand dat woord intypt op de zoekbalk. Google heeft een handige tool gemaakt genaamd keyword planner om de zoekwoorden voor jouw webshop te ontdekken. Je hoeft alleen de product of dienst van jouw webshop in te vullen en krijgt een hele lijst met opties en de zoekvolumes. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 3 =