camera

Als beveiliging voor je woning kun je camera’s plaatsen. Camera’s kunnen prettig zijn tijdens een politieonderzoek. Daarnaast kan het ook prettig zijn voor jezelf. Als je van plan bent om camera’s in en of rondom je woning te plaatsen, zijn er een aantal mogelijkheden om de camera’s onopvallend te plaatsen. Onopvallende camera’s worden ook wel spy camera’s genoemd. Deze camera’s zijn speciaal ontwikkeld om mensen ongezien te bespieden. 

Een aantal goede plekken om de camera’s te plaatsen

De plek uitkiezen van een spy camera is redelijk lastig. Een goede plek om de camera onopvallend te houden is in ergens in, tussen of op. Bijvoorbeeld in de auto die op de oprit staat, of in een plantenbak die in de voor of achtertuin staat. Andere geschikte plekken zijn op je mogelijke rolluik of net achter je raam waardoor je camera richting de deur kan filmen. Ook is het handig om een camera te kiezen die ook een microfoon bevat. Zo kun je ook de geluidsopnames controleren. 

Rolluiken voor rondom je huis 

Naast beveiligingscamera’s zijn er nog een hoop andere mogelijkheden om je huis optimaal te beschermen tegen inbrekers. Om te beginnen kun je rolluiken plaatsen voor al je ramen en deuren. Dit zorgt ervoor dat een inbreker onmogelijk je huis in kan komen zonder een hoop kabaal te maken. Belangrijk bij rolluiken is dat je minimaal een rolluik neemt die niet elektrisch is. Dit zorgt ervoor dat je altijd je huis zal kunnen verlaten in het geval van nood. Het kan namelijk zo zijn dat door brand de stroom uitvalt. Dan kun je een elektrisch rolluik niet meer omhoog krijgen. Een ander voordeel van rolluiken is dat het je kamer goed donker houd als je wilt slapen. Dit is dus ook nog eens goed voor de gezondheid. Echter, let er bij het plaatsen van de rolluiken goed op dat deze niet voor de camera’s komen te hangen.

Goede sloten kunnen al voor wonderen zorgen

Naast rolluiken is het verstandig om goede sloten op je ramen en deuren te hebben. Op het moment dat een inbreker de deur niet open krijgt zal hij of zij vluchten. Hierom kunnen goede sloten al voor wonderen zorgen. Daarnaast geven goede sloten op de ramen en deuren een veilig gevoel voor veel bewoners. Goede sloten kun je makkelijk via het internet of fysiek in een winkel kopen. Voor een goed slot betaal je wel meer geld dan een minder goed slot, maar je veiligheid is eigenlijk onbetaalbaar.

Een alarmsysteem aanschaffen

Indien je de beveiliging van je huis optimaal wilt hebben, kun je kiezen voor een goed alarmsysteem. Een alarmsysteem zal een hoop herrie maken op het moment dat er iemand in je huis beweegt. Door dit alarm zul je wakker schrikken en zal de inbreker hoogstwaarschijnlijk schrikken en op de vlucht slaan. Alarmsystemen zijn er in veel verschillende prijscategorieën. Echter, het is niet verstandig om te besparen op een alarmsysteem. Wanneer het alarmsysteem niet goed functioneert, kan dit uiteindelijk veel meer geld kosten, bijvoorbeeld doordat de inbrekers waardevolle spullen uit de woning meenemen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × drie =