kantoor

Wanneer je een kantoor hebt is het belangrijk om te zoeken naar een balans tussen professionaliteit en sfeer. De klanten moeten onder de indruk zijn en de medewerkers moeten heerlijk kunnen werken. De mix waarbij de basis netjes en verzorgd is, is soms moeilijk te vinden. Met de volgende tips kom je een heel eind! 

Voldoende opbergopties

Het is belangrijk om het kantoor overzichtelijk en netjes te houden. Zorg dat het niet te chaotisch is. Zorg dat alle rommel snel in een kast gedrukt kan worden! Zorg voor kasten met ruimte voor dossiers, voorraad printpapier, de printer zelf misschien zelfs en ook andere zaken. Door alles goed op te kunnen bergen is het mogelijk om een sterke indruk te maken op de klanten. Natuurlijk moet de schoonmaakster ook regelmatig komen (of schoonmaker). 

Denk ook aan de buitenkant

Het is belangrijk om de hele omgeving van het kantoor netjes te houden. Wanneer er buiten overal rommel ligt maak je alsnog een slechte indruk. Haal het onkruid weg en gooi er een matje kunstgras in of plant zelf een paar mooie bloemen en planten in. Het zal zorgen voor een professionele uitstraling. 

Heldere afscheidingen 

Zorg dat het kantoor heel duidelijk is ingedeeld. Het is de bedoeling dat er een duidelijke entree is voor de gasten met een wachtruimte. Vanuit de ontvangstruimte kan de klant dan naar de juiste ruimte geleid worden. Het kantoor wat duidelijkheid schept ziet er professioneel uit. 

De juiste kunst aan de muur

Het is belangrijk om het kantoor ook aantrekkelijk in te richten. Het kan met de juiste kunstwerken. Ook kun je kiezen voor een set mooie posters aan de muur. Of wat dacht je van een complete wand met een fotobehang? Daaroverheen muurstickers met een slogan van het bedrijf. Het zal er geweldig uitzien. 

Schone ramen 

Huur een ramenwasser in die op regelmatige basis langs komen om de ramen te lappen. Het ziet er mooi en professioneel uit. Het is ook een idee om  raamfolie voor op kantoor te gebruiken. Het kan tussen de scheidingswanden geplaatst worden. Ook is het mogelijk om de ramen te plaatsen om meer privacy te krijgen van de buren. 

Planten op kantoor

We zijn een grote voorstander van planten op kantoor. Wanneer niemand groene vingers heeft is het slim om te kiezen voor kunstplanten. Tegenwoordig zijn deze kunstplanten levensecht. Het is mogelijk om er volop van te genieten. Natuurlijk is het ook mooi om echte planten te nemen. Een paar bossen bloemen bij de entree en het is volop genieten van het kantoor. Iedereen zal met een glimlach binnenkomen. 

Uniformiteit

Wat je ook doet en waar je ook voor kiest: zorg dat alles bij elkaar past. Het moet uiteindelijk een geheel worden. Het zorgt voor een rustige en prettige sfeer. De basis om het hele kantoor omheen te bouwen en in te richten. Een interieurarchitect hiervoor inschakelen is niet altijd mogelijk. Goede adviezen inwinnen en vergelijken is echter wel heel verstandig. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + zestien =