architect

Een plotter is een afdrukapparaat waarmee onder andere A0 en A1 papierformaten kunnen worden geprint. Dit is niet mogelijk met een gewone printer. Vooral voor bedrijven in de bouwsector zijn plotters enorm populair, maar ook bij drukkers mag een plotter niet ontbreken. Wat je allemaal kan met een plotter en waarom het ook een handig product is voor bedrijven in andere sectoren, lees je in dit artikel.

Verschillende soorten plotters

Er zijn verschillende soorten plotters verkrijgbaar. Zo heb je printer-, laser- en snij plotters. Printer plotters zijn het meest populair. Hiermee kunnen A1 en A0 formaten mee worden geprint. Plotterwinkel.nl is specialist in printer plotters en kunnen jou hiermee een deskundig en goed advies geven.

Een laser plotter kan vormen en ontwerpen op bepaalde objecten laseren en zelfs uitsnijden. Denk bijvoorbeeld aan het laseren in een houten tafel of het laseren in aluminium. Dit is een plotter die geheel elektronisch is. Vooral voor ontwerpers en architecten is een snij plotter een ideaal apparaat. Zo kan er met een ontwerpprogramma data worden gestuurd naar de snij plotter waardoor dit apparaat het kan uitsnijden. Ook voor bedrijven die kleding bedrukken is een snij machine perfect. Zo kan de uitsneden op een trui of broek geplaatst worden.

Voordelen van een plotter

Een groot voordeel van een plotter is dat je grote vellen papier kan uitprinten en dat de resolutie van hoge kwaliteit blijft. Zo kan je een tekening haarscherp plotten om te laten zien aan een klant. De plotter is binnen no-time klaar en is op de millimeter nauwkeurig. Daarnaast kan een plotter op verschillende materialen tekenen. Denk aan plywood, aluminium, plastic, hout en karton. Heb jij een grote opdracht waardoor je een tekening 200x hetzelfde op plastic moet tekenen? dit is voor een plotter geen probleem. Door de precisie en efficiëntie heb jij binnen een korte tijd exact dezelfde tekening op het plastic staan.

 

Plotters zijn dus ideaal voor technische tekeningen, blauwdrukken van projecten, tekenen van banners en bouwontwerpen van architecten. Door de ruime keuze in plotters is het goed om informatie in te winnen over welke plotters het beste past bij jouw onderneming. Als je kiest voor het kopen van een apparaat bij Plotterwinkel krijg je tot wel 5 gratis rollen plotterpapier, waardoor je direct aan de slag kan gaan en het apparaat in kan zetten voor je bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =