zonnepanelen

Misschien zie je wel bij de andere ondernemers zonnepanelen op de daken en denk je bij jezelf: zal ik ook zonnepanelen laten installeren? In dit artikel staat belangrijke informatie voordat je de zonnepanelen aanschaft. Het laten installeren van zonnepanelen vergt immers een goede voorbereiding!

Wat leveren zonnepanelen tegenwoordig eigenlijk op?

Wat zonnepanelen opleveren wordt uitgedrukt in kilowattuur, afgekort kWh. Een gemiddelde zonnepaneel heeft een vermogen van 0,25 kWH. Dit is in de meest ideale omstandigheden. Na een correctie van tien procent hou je een vermogen van 0,225 vermogen over. 

Zonnepanelen zijn in verschillende maten. Gemiddeld heeft een zonnepaneel een afmeting van 1 meter bij 1,65 meter breed. Jaarlijks levert één zonnepaneel 225 kWh op. Heb je een bedrijf van tien man personeel? Ga er dan vanuit dat je minimaal 10.000 kWh nodig hebt. 

Kies voor een installatie waarbij je meer energie levert dan opwekt. Je mag en kan in dat geval namelijk gebruik maken van de salderingsregeling. Aangezien je eigenaar bent van de installatie hoef je bovendien geen btw te betalen!

Maak je bij de aanschaf van zonnepanelen kans op subsidie?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie op de aanschaf van zonnepanelen. Wel kan je dus je btw terugvragen en gebruikmaken van de salderingsregeling. Deze regeling wordt wel langzaam afgebouwd. Tot 2031 kan je hier nog gebruik van maken. Vanaf dat jaar krijg je de marktprijs die je aan het net levert. 

Dit ziet er natuurlijk onaantrekkelijk uit, maar de reden achter de afschaffing van de subsidie op zonnepanelen is dat de prijzen voor deze panelen steeds lager worden. Indien je zonnepanelen aanschaft is het verstandig om de prijs per wattpiek te vergelijken. Een zonnepaneel met een vermogen van 250 kilowatt kost tegenwoordig rond de 250 euro. 

Na de installatie is het raadzaam om aan de installateur te vragen wanneer je de investering terugverdient. Het grote voordeel van zonnepanelen is dat het vanaf de installatie alleen maar geld gaat opleveren. Zonne-energie is immers gratis!

Welke zonnepanelen zijn eigenlijk het beste?

Voor verschillende varianten is gekeken welke zonnepanelen het meeste rendement hebben. Zonnepanelen met een hoog vermogen hebben een capaciteit van 300 wattpiek. Heb je een groot dak? Dan kan het zo zijn dat je niet het gehele dak nodig hebt. Laat je in dat geval adviseren door zonnepanele ninstallateurs hoe je het meeste rendement kan behalen.  

En dan nu de uitslag: voor de maand september zijn de merken AEG, Boviet en Solarwatt als beste uit de test gekomen. Deze zonnepanelen hebben een capaciteit van 250 Wattpiek en hebben een opbrengst van ongeveer 27 kilowattuur per maand.

Door wie moet ik mijn zonnepanelen laten installeren?

BonGo Solar heeft meer dan 55 vakkundige medewerkers in dienst die jou helpen met het installeren van de panelen. Het bedrijf is ISO-gecertificeerd, wat betekent dat het personeel vakkundig is en zij voldoen aan de kwaliteitsmaatstaven van ISO. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 9 =