marketing

Herkent u dat? Docenten die zeggen dat als je het papiertje binnen hebt de wereld aan je voeten ligt? Vervolgens blijkt het in praktijk behoorlijk lastig om werk te vinden, omdat u simpelweg werkervaring mist. Hoe wordt u bijvoorbeeld een goede online marketeer? In dit artikel help ik u op weg. Er worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals het contact leggen met een loopbaancoach en worden onderwerpen behandeld als linkbuilding

Kies voor een goede mentor

Is een baan vinden echt lastig? Hulp van een loopbaancoach aannemen is een waardevolle investering. Hij heeft namelijk veel ervaring van de arbeidsmarkt. Daarom geeft hij waardevolle adviezen, zodat u sneller aan een baan komt. Zoek van te voren wel goed uit welke ervaring de loopbaancoach heeft. Ontmoet de coach ook van te voren. Zo komt u er achter of je een klikt hebt!

Doe veel kennis op

Natuurlijk vindt u op internet tal van coaches en websites die u helpen om meer competenties te krijgen. Als online marketeer is het zeker handig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Verdiep u daarom in de stof! Als online marketeer is het aan te raden om te kiezen voor een specialiteit. Waar bent u goed in? Zo kan u kiezen om SEO-specialist of affiliate marketeer te worden. Als u een beeld hebt van wat u binnenkort wilt worden zoekt u allerlei trainingen die u helpen. Een SEO-specialist moet bijvoorbeeld verstand hebben van linkbuilding, outreachen en contentmarketing. 

Behaal meerdere certificaten

Kijk goed naar wat werkgevers van u vragen. Zorg er voor dat u later die competenties krijgt. Op Semrush kan u bijvoorbeeld gratis online trainingen volgen. Zo behaalt u de certificaten! Als u dit ook toevoegt aan uw cv, laat u zien dat u niet heeft stilgezeten.

Lees boeken

Als u beginner bent u vakgebied is het altijd raadzaam om boeken te lezen. Ze moeten wel praktisch zijn ingesteld. Zo heeft de Internet Marketing Unie boeken uitgebracht hoe u beter kan worden in SEO. Alle onderwerpen worden behandeld, van webpaginasnelheid tot linkbuilding. 

Wat ook goed om te lezen is hoe u effectief kan werken en orde kan bewaken in de vele opdrachten die u krijgt. Veel mensen gaan gewoon aan de slag zonder erbij stil te staan hoe u slim moet werken. Wat pakt u snel op en wat voert u juist niet uit? Er staan veel boeken te koop die u hierin helpen.

Ten slotte: denk ook goed om uzelf

Het is natuurlijk logisch dat als u een aantal keren wordt afgewezen u uw eisenpakket gaat bijstellen. Maar besef ook goed wat u al wel kan. Zo heeft u bijvoorbeeld al een diploma ontvangen. Daarom mag u best voor uzelf een minimumsalaris eisen! Staar echter niet blind op het salaris. Kijk goed naar de indruk die u krijgt. Hoe zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden? Tijdens de sollicitatiegesprek komt u snel achter de bedrijfscultuur. Die moet natuurlijk passen bij uw persoonlijkheid. 

Besef dat u niet de enige bent die zoekende is naar een geschikte baan. Veel succes toegewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 + 5 =