macbook

De ICT is een vakgebied dat de laatste tien jaren enorm is gegroeid. Hierdoor neemt de vacaturegraad toe en is het na de bouw de branche waar er de meeste vraag is naar werknemers. Van systeembeheerder tot aan app ontwikkelaar. Er zijn gigantisch veel ICT banen te vinden die daarnaast ook nog eens erg divers zijn. Mede doordat de vraag naar geschikte ICT werknemers groter is dan het aanbod, is het goed om je huidige personeel te laten ontwikkelen in de ICT.

Vraag groter dan aanbod in de ICT


Door de enorme vraag naar gekwalificeerd personeel, moet er ook genoeg aanbod zijn. Dit aanbod is er echter niet. Je huidige personeel te laten ontwikkelen is daarom voor vele bedrijven zelfs noodzaak. Er zijn verschillende manieren waardoor jij je werknemers kennis kan bijbrengen in de ICT.  Een manier is het volgen van online cursussen. Zo bieden verschillende ICT bedrijven cursussen aan van een bepaald onderdeel van de ICT. Denk bijvoorbeeld aan een cursus tot het leren hacken of een cursus waardoor je een CIOS certificaat kan halen. Daarnaast zijn er ook cursussen dat iedereen uit je bedrijf gebruik van kan maken. Zo krijgt iedereen een eigen ICT academy waardoor ze kennis kunnen ontwikkelen binnen de ICT. Zo kan je een mix maken tussen klassikaal les krijgen en online lessen volgen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van opdrachten en het bekijken van video’s over een bepaald onderwerp binnen de ICT

Voordelen van je werknemers laten ontwikkelen in de ICT

Je werknemers laten ontwikkelen binnen de ICT heeft dus vele voordelen.  Allereerst hoef je voor problemen op de website, in het systeem of in het netwerk geen externe partij in te schakelen. Dit kost vaak enorm veel geld en duurt bovendien lang voordat het probleem verholpen is.  Daarnaast zal het ervoor zorgen dat je werknemers veel effectiever werken. Zo is gecertificeerd personeel tot wel 37 procent productiever dan niet gecertificeerd personeel. Hierdoor kan de omzet van de onderneming worden verhoogd en verbetert het de tevredenheid van je klanten. Doordat je bovendien de ontwikkelen van je personeel belangrijk vindt, krijg je meer tevredenheid bij je werknemers en dit kan het personeelsverloop verminderen. Dat je werknemers moet laten ontwikkelen binnen de ICT is wel duidelijk. Aangezien het lastig is om hoog opgeleid personeel te vinden binnen de ICT, kan je ze beter zelf opleiden. Daarnaast biedt het ook veel voordelen. Geen extra kosten voor een externe partij, verhogen van de arbeidsproductiviteit en meer tevredenheid bij klanten en werknemers.  Een bedrijf dat je kan helpen met het aanbrengen van ICT kennis is Mycademy. Dit bedrijf biedt op maat gemaakte cursussen aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 15 =