Beschermen bedrijfsgegevens

Het beschermen van de bedrijfsgegevens is belangrijk. Offline zorg je voor een goede beveiliging van het bedrijfspand. Misschien is er zelfs een grote kluis om de dossiers in op te bergen. Het is natuurlijk belangrijk om niet iedereen toegang te geven tot de gegevens van je bedrijf. Ook online is dit essentieel, zo niet nog belangrijker. Hier kunnen soms veel ongenodigde gasten toegang krijgen tot alle bedrijfsgegevens. Het is erg belangrijk om te zorgen dat dit nooit gebeurt. Bescherm daarom de data en de gegevens op de best mogelijke manier. Lees hier meer over een servicerprovider, die hierbij kan helpen. Laten we ook een aantal tips delen. 

De wachtwoorden

Het beveiligen van online bedrijfsgegevens begint met het aanleggen van afgeschermde delen. Delen welke alleen toegankelijk zijn met een gebruikersnaam en wachtwoord. Hierbij is het belangrijk om alleen sterke wachtwoorden te gebruiken. Er zijn tal van tools om sterke wachtwoorden te gebruiken. Gebruik eventueel en tool om de wachtwoorden op te slaan (achter een hoofdwachtwoord). Zo hoef je nog maar een enkel wachtwoord te bewaren. 

De juiste alarmering en bescherming

De offline gegevens bescherm je in een dikke kluis. De online bedrijfsgegevens bescherm je achter een firewall. Een firewall houdt de ongenodigde gasten buiten je online bedrijf. Het scant op virussen en malware. Zorg dat ransomware en andere ongein geen kans krijgen binnen het bedrijf. Wat kost een dag niet werken je business? Het kan een kapitaal zijn. Voor sommige organisaties kan het zelfs de nekslag zijn en moeten ze de deuren dicht doen als ze door malware of ransomware een tijdje niet kunnen werken. Klanten haken af en medewerkers kunnen niets doen. 

Voorkomen is beter dan genezen

Het is belangrijk om alles een stap voor te zijn. Zorg voor een veilig netwerk binnen het bedrijf. Als onderdeel van het veilige netwerk is het goed om een backup aan te leggen. Kies ervoor om dit automatisch in te regelen. Het is niet alleen handig als je geraakt wordt door een virus, maar ook als je een keer per ongeluk een bestand hebt verwijderd. Hetzelfde bestand kan van de vorige dag teruggezet worden. 

Wie regelt het allemaal? 

Een groot vraagstuk binnen de hele online beveiliging is wie het gaat regelen en verzorgen? Ga in zee met een betrouwbare partij om alles goed op te zetten voor jouw bedrijf. Betrouwbaarheid is van groot belang. Het moge duidelijk zijn. Het is ook goed om er niet te lang mee te wachten. Wanneer bijvoorbeeld de gegevens van je klanten op straat komen te liggen is het niet alleen een imagorisico. Het is ook een risico om hoge boetes te krijgen van de overheid op basis van de AVG / privacy wetgeving. Zeker wanneer je nalatig bent geweest om te zorgen voor een optimale bescherming van de persoonsgegevens kan het leiden tot nare boetes en procedures. Ook dit kan leiden tot een nekslag voor een bedrijf. Zeker als het al niet zo sterk in het zadel zit, omdat het net hard groeit bijvoorbeeld. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 10 =