domeinregistatie

Je zal het vast al vaker overwogen hebben: “ik begin een eigen bedrijf”. En misschien wel een online bedrijf? Het internet biedt namelijk vele kansen. Je ziet met je eigen ogen waar vraag naar is en wat beter kan. Met een online onderneming is het steeds makkelijker doelen te bereiken en je eigen visie en idee uit te werken, maar hoe start je een online onderneming en waar moet je allemaal aan denken bij het starten van je online onderneming?

Welke domeinnaam?

Wanneer je online je eigen bedrijf opzet heb je een internetadres nodig. Een internetadres vastleggen doe je door middel van een domeinregistratie. Dit is al snel geregeld. Het is daarbij belangrijk om bepaalde punten in je achterhoofd te houden wanneer je een domeinnaam verzint. Denk bijvoorbeeld aan dat je domeinnaam niet te lang mag zijn, het moet gemakkelijk te onthouden zijn, het moet makkelijk uit te spreken zijn en de domeinnaam mag niet verkeerd worden geïnterpreteerd. Het is ook belangrijk dat jouw domeinnaam uniek is en makkelijk te typen is, laat dus leestekens en cijfers achterwege. Het allerbelangrijkste is om je bedrijfsnaam er in te verwerken. Zo is je website ook makkelijker vindbaar voor potentiële klanten en in verschillende zoekmachines op internet.

Je website

Nadat je je domeinnaam hebt gekozen, ga je na wat het doel van je website is. Wil je mensen informeren, is het een webshop waar je je producten gaat verkopen of is je website een plek voor een online platform waarmee je naamsbekendheid wil laten groeien? Waarschijnlijk heb je van tevoren al bedacht hoe je wil dat je website eruit ziet, daar kan je alle kanten mee op. Het is belangrijk dat je website een aanhoudende en herkenbare huisstijl heeft dat past bij je merk, hierdoor onthouden bezoekers je website eerder. Het geef je je bedrijf een identiteit en onderscheidt jou van de competitie. Het komt immers overal terug, denk aan visitekaartjes, facturen en misschien wel je bedrijfswagen. Vergeet ook niet je website te optimaliseren voor mobiel. Iemand die jouw website via zijn of haar mobiel bezoekt, moet net zo gemakkelijk alles kunnen doen als iemand die jouw website via een desktop bezoekt.

Vergeet niet te netwerken

Voor vele ondernemers schiet het er wel eens bij in; netwerken. Netwerken is cruciaal voor jou als ondernemer, ook als je alleen online onderneemt. Door te netwerken leer je nieuwe partners en klanten kennen en onthouden die belangrijke partners en klanten jou. Door te praten met andere vakgenoten en in contact te blijven, deel je kennis en ontstaat er misschien zelfs een kans tot samenwerkingen. Door te netwerken creëer tevens naamsbekendheid, dit is belangrijk om als onderneming te groeien.

Je eigen visie en idee

Wanneer je een eigen onderneming hebt, zullen veel mensen je proberen te vertellen wat je wel en niet moet doen. Het is belangrijk dat adviezen van buitenstaanders niet een te grote rol gaan spelen op je eigen visie en idee. Wanneer je te veel naar adviezen van andere zal luisteren, verlies je vaak je eigen visie wat erg zonde is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =