VPN

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf gebruik moet maken van een VPN. Allereerst om gegevens die alleen voor de medewerkers bedoelt zijn te beschermen, vooral voor bedrijven waarbij de werknemers op verschillende locaties werken is dit aan te raden. Ook kunnen hackers niet je browsergeschiedenis zien door middel van een VPN.

Gevoelige gegevens van je bedrijf beschermen


Met de komst van het internet en digitalisering gebeurt alles tegenwoordig online. Van het kopen van vliegtickets tot het opslaan van bestanden en doen van de administratie. Door deze ontwikkeling hebben de criminelen zich ook verplaatst naar de online wereld. Bedrijven zijn een prooi geworden voor cybercriminelen en hierdoor is het belangrijk om je gegevens te beschermen van deze personen. Een VPN kan hierbij uitkomst bieden.  Een VPN is namelijk een beveiligde verbinding binnen netwerk en maakt het voor hackers lastig om binnen te dringen en bij je gegevens te komen. Vooral voor bedrijven waarbij de werknemers op verschillende locaties werken en gebruik maken van een open wifi netwerk kan een VPN nuttig zijn. Openbare wifi netwerken zijn namelijk erg gemakkelijk te kraken voor hackers.

Het is ook niet prettig als hackers in je browsergeshiedenis kunnen kijken. Zo zien ze waar je voor het laatst op gezocht hebt en kunnen deze informatie doorverkopen aan commerciële partijen die hierop een gerichte advertentie kunnen maken voor jou. Gelukkig hoef je je met een VPN hierover geen zorgen te maken

Verschillende soorten VPN aanbieders


Om gebruik te kunnen maken van een VPN moet je een abonnement afsluiten bij een VPN aanbieder. Er zijn verschillende VPN aanbieders in Nederland met ieder zo zijn eigen voordelen. Zo is de ene VPN aanbieder erg snel en de ander juist veiliger. Bekende VPN aanbieders die garant zijn voor veiligheid en snelheid zijn NordVPN, ExpressVPN en Windscribe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

veertien − vier =