ICT kennis

Ontwikkelen als ondernemer in de ICT

Heb jij een eigen onderneming of ben je van plan om binnenkort een onderneming te starten? Het is anno 2019 belangrijk dat je kennis hebt van ICT. Alles gebeurt namelijk online.  Als je tegenwoordig een onderneming hebt zonder website, is het erg lastig om omzet en uiteindelijk winst te behalen.  Mensen zoeken namelijk online naar producten en willen door gebruik te maken van een betrouwbare en goede website deze producten kopen. Hierdoor is het belangrijk dat je website perfect in elkaar zit. Hierbij zijn een aantal punten zeer belangrijk:

  • Snelheid van de website
  • Design
  • Makkelijk te navigeren menu
  • Betrouwbaarheid

Snelheid van de website belangrijk voor conversie


Het is belangrijk dat de snelheid van de website goed is. Uit onderzoek is gebleken dat een vertraging van één seconde kan zorgen voor 7 procent minder conversie. Kortom, het is belangrijk dat je een snelle website hebt als ondernemer.  Google heeft sinds enige tijd een nieuwe tool ontwikkelt, waardoor je erachter kan komen hoe snel een pagina is op je website. Dit is de pagespeed tool en zeker nuttig om te gebruiken als je een website gaat ontwikkelen voor je onderneming in Nederland.

Kies voor een mooi design dat past bij de thema van je onderneming
Natuurlijk is de snelheid niet genoeg als je omzet wil behalen online.  Als je website namelijk slecht in elkaar zit, zullen bezoekers snel je website verlaten en niet converteren. Hierdoor is het belangrijk dat je website een mooi design heeft dat past bij de thema van je onderneming.  Heb je geen kennis van het ontwikkelen van een design voor je website?

Makkelijk te navigeren menu


Om conversies te genereren via je website, is het goed dat je een makkelijk te navigeren menu hebt. Zo maak je het de bezoeker makkelijk om het product of de dienst te vinden waar hij/zij naar opzoek is. Het is verstandig om zo’n menu in de header te zetten. Dit is namelijk direct wat mensen zien als ze je website bezoeken en kunnen hierdoor snel navigeren naar dieperliggende pagina’s.

Betrouwbaarheid steeds meer van belang voor websites


bezoekers willen graag een betrouwbaar website om producten op te kopen of diensten af te nemen. Met name voor webshops is dit noodzakelijk.  Om betrouwbaarheid uit te stralen als onderneming is het goed om je website HTTPS te maken. Dit is een beveiligde manier om data te versturen en hierdoor wordt de website als veilig aangegeven waardoor bezoekers erop kunnen vertrouwen dat ze een betaling kunnen doen op de website. Daarnaast geven ook keurmerken en reviews van andere klanten een betrouwbaar gevoel voor de bezoeker.

Kies voor een ICT professional


Een website maken en technisch goed in elkaar zetten is erg lastig en voor mensen zonder ICT kennis bijna niet te doen. Bovendien kost het ook veel tijd die je als ondernemer liever aan andere dingen wil besteden. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een ICT professional of website bouwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *