Ethical hacking

V

Er kunnen verschillende redenen zijn om een ICT’er aan te nemen binnen je organisatie. Zo kan een ICT’er helpen bij het opzetten van het netwerk in je bedrijfspand, kan een ICT’er helpen bij het opzetten en onderhouden van een online infrastructuur, enzovoorts. Het is enigszins afhankelijk van het niveau van de ICT’er, welke taken hij of zij het beste op zich kan nemen. ICT’ers worden in Nederland op ieder niveau (MBO, HBO en WO) opgeleid. Een ICT’er van MBO-niveau zal zich voornamelijk richten op de fysieke aspecten van IT, in het bijzonder het netwerkbeheer. HBO en WO levert juist voornamelijk ICT’ers af, die kunnen helpen bij het programmeren van software.

Onderhoud en beheer van een netwerk is essentieel

Om de veiligheid van gevoelige data te kunnen blijven garanderen als bedrijf, is het belangrijk om voor het onderhoud aan het netwerk binnen je organisatie te zorgen. Dit betekent dat er regelmatig beveiligingsupdates uitgevoerd moeten worden, dat goed gekeken moet worden wie toegang heeft tot welke data en vanaf welke plek, enzovoorts. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat gevoelige data vanuit iedere locatie in te zien valt. Het zou immers kunnen voorkomen dat een medewerkers virussen op zijn of haar thuiscomputer heeft staan. Deze mogen het netwerk en de systemen van je organisatie in geen geval kunnen beïnvloeden.

Populariteit van ethical hacking neemt toe

Niet alleen zorgen ICT’ers voor het onderhoud en opzetten van systemen, het programmeren van stukjes software voor een online infrastructuur, enzovoorts. Ook worden ICT’ers steeds vaker ingezet om systemen binnen een organisatie te hacken. Zij doen dit niet met kwaadaardige bedoelingen, maar juist om beveiligingslekken tijdig te kunnen dichten. We noemen zo’n ICT’er ook wel een ethical hacker.Je kunt de ethical hacker aannemen, maar deze ook via een externe partij inhuren. Hoe veilig zijn de systemen binnen jouw organisatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 9 =