dice

Poker is in tegenstelling tot veel andere spellen in het casino niet alleen afhankelijk van geluk. Voor een groot gedeelte komt poker aan op kennis. Dit wil zeggen dat je er goed in kunt worden als je het spel goed beheerst. We geven je hier drie cruciale tips die ervoor kunnen zorgen dat jij je medespelers aan de pokertafel te snel af bent.

Tip 1: Leer kansen berekenen en hier naar handelen

Het meest cruciale bij poker is weten wanneer je wel of niet moet inzetten en wanneer je beter het potje aan je voorbij kan laten gaan en moet folden. Veel keuzes kan je maken op basis van statistiek. Er zijn online veel tabellen te vinden waarin staat aangegeven met welke starthanden je wel of juist niet door moet spelen.

Daarnaast kan je jezelf aanleren om snel winkansen te berekenen aan de hand van de beschikbare kaarten. Weet bijvoorbeeld wat de gemiddelde kans is dat je wint met een paar boeren of juist met een full house. Dan is het vervolgens zaak om hier consequent naar te handelen en je niet te laten meeslepen. Hoewel statistiek geen garantie geeft op elke potje winst, is het wel de enige manier om op de lange termijn de kans op winst te verhogen.

Tip 2: Weet wanneer je moet bluffen bij het spelen van poker

Gelieerd aan het vorige punt is weten wanneer je wel of niet moet bluffen. Dit hangt naast de kansberekening ook af van de andere spelers aan tafel. Zo heeft bluffen tegen slechte spelers vaak geen zin omdat zij geen vastomlijnde tactiek hebben en het soms niet eens door hebben.

Daarnaast kan het slim zijn om te bluffen als er bijvoorbeeld drie harten op tafel liggen en dus de kans op een flush aanwezig is. Je moet dit altijd laten afhangen van de positie aan tafel. Heeft niemand voor jou een grote inzet gedaan, dan is de kans aanwezig dat niemand daadwerkelijk deze goede kaarten heeft.

Tip 3: Oefen gratis online

De theorie beheersen is leuk en aardig, maar pas in de praktijk weet je of je je aan je voornemens kan houden. Oefenen, oefenen, oefenen is daarom ons devies. Je kan zo leren sneller beslissingen te nemen en je komt onverwachte situaties tegen waarmee je moet omgaan. Voor meer tips, trucs en gratis online poker oefenen kan je hier terecht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee + 12 =