gift

Het geven van een relatiegeschenk is niet alleen een blijk van waardering, maar marketingtechnisch natuurlijk ook interessant. Vooral als je een cadeau geeft dat echt indruk maakt. Er zijn allerlei leuke ideeën om als geschenk aan zakelijke relaties te geven. Bekijk de leukste ideeën hieronder maar eens.

Al eens gedacht aan 3D printen?

Het is een investering, maar hoe leuk is het om zakelijke relaties een eigen 3D geprint geschenk te geven? Een sla printer biedt daarvoor uitkomst. Een 3D printer vormt de basis voor het zelf printen van relatiegeschenken. Een filament kopen hoort daarbij, want dat is een cartridge die je nodig hebt om objecten te printen. Het is overigens ook gewoon mogelijk om een al 3D geprint voorwerp cadeau te doen als je zelf niet over een printer beschikt of aan wilt schaffen.

Denk aan de duurzaamheid

In ondernemersland is duurzaamheid een populair thema. In die lijn is het dan ook een leuk idee om voor een duurzaam relatiegeschenk te kiezen. Er zijn allerlei duurzame relatiegeschenken te onderscheiden, variërend van powerbanks op zonne-energie tot eco katoenen tassen. Of van eco pennen tot zaadbommen. Zo zijn er nog veel meer duurzame producten verkrijgbaar om als relatiegeschenk cadeau te geven.

Goed gevuld kerstpakket

De kerst komt langzaam al in zicht en het is origineel om zakelijke relaties een kerstpakket cadeau te doen. Het is in Nederland een traditie om werknemers een kerstpakket te geven en waarom ook niet je zakelijke relaties daar blij mee maken. Kerstpakketten zijn er in allerlei soorten en maten. Het is ook mogelijk om een thema voor een kerstpakket te kiezen dat aansluit bij de branche waarin je werkzaam bent.

Geef een gadget cadeau

Gadgets zijn cadeautjes die net even wat origineler zijn dan een standaard pen, agenda of kalender. Het is niet voor niets dat gadgets ideaal zijn om cadeau te geven en zeker ook geschikt zijn als relatiegeschenk. Op het gebied van gadgets zijn er tal van leuke ideeën beschikbaar. De gadgets variëren van originele plunjetassen tot unieke zitzakken en van flexibele speakers tot een virtuality bril. Het is ook mogelijk om een pakketje met gadgets samen te stellen en daarin verschillende kleine cadeautjes te verpakken.

Schenk een beleving

Het is ook mogelijk om je zakelijke relaties te trakteren op een unieke beleving. Het is dan wel geen tastbaar voorwerp met je bedrijfsnaam erop, maar het maakt wel een onuitwisbare indruk. Denk bijvoorbeeld maar aan een belevingscadeau in de vorm van het rijden in een racewagen op een circuit. Of aan een ballonvaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zes + zestien =