BODEGA43 is geboren uit passie. Passie voor wijn die we graag delen.

Vanuit deze passie met proeven en vergelijken van dezelfde wijnen, jarenlang bewaard onder verschillende omstandigheden, ontdekten we dat de beste bewaarplaats voor wijn niet de doorsnee kelder is. De reden? De temperatuur en luchtvochtigheid. Zelfs in een kelder zijn deze twee grootheden moeilijk te combineren. De ideale bewaartemperatuur voor wijn is 10-12 graden Celsius, 12 maanden per jaar, jaar in jaar uit in een wijnklimaatkast. Alleen een kelder diep onder de grond heeft dat. Maar zelfs als je in de gelukkige omstandigheid bent deze te bezitten, zorgt vaak een te hoge luchtvochtigheid in een kelder voor aantasting van je etiketten.

In een BODEGA43 kan je je wijnen onder ideale omstandigheden jarenlang bewaren waardoor wijn tot optimale rijping komt.

Hoe langzamer de rijping, hoe beter het fruit blijft behouden en hoe meer tijd tannine krijgt om zich af te bouwen. Dit komt balans en finesse van de wijn ten goede. Doordat je de luchtvochtigheid kunt instellen is het vochtig genoeg om de kurk niet uit te drogen, waardoor deze veerkrachtig en soepel blijft, terwijl het droog genoeg is om de etiketten na vele jaren nog te laten lijken alsof de fles net geëtiketteerd is. Ideaal als je overweegt om je pronkstukken ooit op een veiling voor veel geld van de hand te doen. Een wijnklimaatkast is de perfecte bewaarplaats voor al je wijnen.

Naast wijnklimaatkasten handelen we ook in Sport bh’s van Anita Active, Freya sport bh, Elomi sport en vele lingeriemerken. 

Verschil tussen wijnklimaatkasten en wijnkoelkasten

Het verschil tussen wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten is dat wijnkoelkasten alleen kunnen koelen, terwijl wijnklimaatkasten ook kunnen verwarmen. Daardoor is de temperatuur in een wijnklimaatkast constanter dan in een wijnkoelkast. De verwarmingsfunctie is bijvoorbeeld van belang wanneer de temperatuur buiten de wijnklimaatkast daalt onder de temperatuur binnen de wijnklimaatkast. Door deze verwarmingsfunctie kan een wijnklimaatkast van BODEGA43 op elke plaats in huis worden gebruikt. Zonder verwarmingsfunctie zou ook de temperatuur binnen dalen wat niet goed is voor de wijnen die je lange tijd wilt bewaren.

BODEGA43 heeft 4 modellen van het type wijnklimaatkast. De kleinste, de B4324, is een compact model wijnklimaatkast, geschikt tot 24 flessen en ideaal als wijnserveerkast waar je wijnen bewaart op de juiste temperatuur om ze direct te kunnen serveren. Het grootste model, de B43180, is geschikt om tot 180 flessen op te slaan. Vanwege de grote capaciteit is dit model voor thuisgebruik het ideale model om wijnen vele jaren te bewaren en onder ideale omstandigheden te laten rijpen. Voor horecagebruik is de B43180 de ideale wijnserveerkast vanwege de grote capaciteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =