Auto zakelijk

Een auto kan een flink gat in je ondernemers budget slaan. De kans is groot dat je veel onderweg bent, dus dan heb je toch écht een auto nodig. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen op de kosten van je auto. Hieronder vind je 5 tips voor de zakelijke rijder. 

  • Laat je auto goed onderhouden

Als je je auto niet goed laat onderhouden, kan dit voor meer brandstofverbruik en onnodige dure reparaties zorgen. Het loont dus zeker niet om onderhoudsbeurten over te slaan. Laat daarnaast regelmatig de bandenspanning controleren op slijtage en hogere brandstofkosten te voorkomen. Onder andere op deze pagina scoor je korting op service aan je auto.  

  • Rijd elektrisch 

De elektrische auto won de afgelopen jaren flink aan populariteit. Dat is natuurlijk deels omdat steeds meer mensen zich zorgen maken over hun ecologische voetafdruk. Onder zakelijke rijders was de elektrische auto voornamelijk geliefd om een andere reden: de lage bijtelling. Voorheen was dit slechts 4 procent. Per 2020 steeg dit naar 8 procent voor auto’s met een cataloguswaarde van 45.000 euro.  Hoewel dat best wel een flinke verhoging is, scheelt het nog steeds opzichte van een hybride, benzine- of dieselauto. Voor deze auto’s geldt namelijk een bijtelling van 22 procent. Als je thuis oplaadt, rijd je bovendien stukken goedkoper dan op brandstof. En een elektrische auto heeft ook nog eens veel minder onderhoud nodig. 

  • Kies voor financial lease 

Ben je een startende of een zelfstandig ondernemer? Dan is financial lease een aantrekkelijke optie. Bij financial lease koop je de auto op afbetaling en je bepaalt zelf hoeveel je maandelijks wilt aflossen.  Je hoeft dus niet in een keer een grote investering te doen. Ook profiteer je van veel fiscale voordelen. Het enige nadeel van financial lease is dat je zelf moet opdraaien voor het onderhoud en eventuele reparaties, maar dat betekent wel dat jij zelf beslist waar je dit laat doen. 

  • Vergelijk autoverzekeringen  

Een zakelijke autoverzekering is verplicht. Heb jij na het afsluiten nooit meer naar je verzekering omgekeken? Het kost misschien wat moeite om verschillende autoverzekeringen te vergelijken, maar het kan behoorlijk schelen in de portemonnee. Vergelijk niet alleen de premie, maar ook andere voorwaarden die op jouw situatie van toepassing kunnen zijn. 

  • Gebruik een ritregistratiesysteem

Het bijhouden van je zakelijke ritten is ontzettend belangrijk als ondernemer. Als je namelijk meer dan 500 kilometer privé rijdt, krijg je te maken met een duurdere bijtelling. Houd je dit zelf bij? Dan liggen fouten snel op de loer. Beter is om gebruik te maken van een ritregistratiesysteem. Op deze site vind je alle systemen die door de Belastingdienst worden geaccepteerd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × twee =