Als je een ervaren webshop eigenaar bent, dan ben je vast en zeker bekend met WooCommerce. Zo niet: WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. Deze plugin zorgt dat je gemakkelijk een webshop kan beginnen in WordPress. Ondanks dat het proces voor het maken van een webshop makkelijker wordt gemaakt, zijn er nog een hoop variabele die je kunnen helpen. Die variabele gaan we bespreken dit artikel.

De snelheid van je webshop is cruciaal

Van alle factoren heeft de snelheid van je webshop een van de meeste invloed op conversies. Denk er maar eens over na: hoe vaak klik jij een website of webshop weg, simpelweg, omdat de site te sloom is. Als jij dit herkent dan ben je niet de enige.

Er is uitbundig onderzoek gedaan naar de invloed van de snelheid van een website/webshop op de conversie van bezoekers. Dit zijn de bevindingen uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Microsoft. 

  • 47% van je bezoekers verwacht een laadtijd van minder dan 2 seconden.
  • 11% minder pagina weergaven na slechts 1 seconde vertraging in de laadtijd.
  • 40% van je bezoekers verlaten je site als het laden langer dan 3 seconden duurt.
  • 20% minder conversies na een vertraging van 1 seconde in mobiele laadtijden.

Deze cijfers tonen duidelijk aan wat de invloed van een snelle website is. Een van de aller belangrijkste keuzes om te maken is een host kiezen met snelle en dedicated servers. De snelle WooComme hosting van Hoasted heeft een van de snelste servers uit Nederland. Dankzij de LiteSpeed Caching optie krijg je ongekend snelle laadtijd voor je bezoekers.

Maak gebruik van SEO technieken

SEO (zoekmachine optimalisatie) wordt vaak gezien als een abstracte term, maar als je er meer over te weten komt, wordt het steeds duidelijker. Ook als je WooCommerce gebruikt, is SEO belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Door bepaalde technieken toe te passen, zoals: zoekwoorden onderzoek, technische SEO en linkbuilding kom je al een heel eind.

Als je vanaf het begin van je website al conversies wil dan is het handig om te beginnen met betaalde advertenties terwijl je daarnaast actief bezig bent met je SEO werkzaamheden. 

Tip: Weet jou niet precies hoe je SEO doet of heb je er geen zin in, kies er dan voor om dit uit te besteden.

Betaalde advertenties voor vroege bezoekers

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk bezoekers hebben voor jouw website. Want hoe eerder je bezoekers hebt, hoe eerder je kan beginnen met geld verdienen. Dus als je jouw WooCommerce website goed hebt ingedeeld, wordt het tijd om een advertentie campagne op te starten.

Hoe eerder je begint met het analyseren van het zoekgedrag van je bezoekers, hoe eerder je kan achterhalen waar je aanpassingen moet maken. Zie je advertenties daarom niet alleen als een manier om geld te verdienen, maar ook als een manier om data over je gebruikers te winnen. Zo kun jij snel en behendig een webshop beginnen.

Na het lezen van deze tips weet je hopelijk wat je te wachten staat. Kies een van de tips en ga er zo snel mogelijk mee aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier + vier =