Horecazaak

Wanneer je een horecaonderneming gaat starten heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig, je kan namelijk niet zonder vergunningen en spullen zomaar beginnen. Doordat er zoveel dingen zijn die je van tevoren moet regelen, weten mensen vaak niet precies wat er allemaal bij komt kijken. Wil jij weten welke voorbereidingen er voorafgaand plaatsen vinden. Dat lees je in dit artikel.

KvK en bestemmingsplan

Voor dat je kan beginnen met jouw bedrijf ben je verplicht om je in te schrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Als je bent ingeschreven, worden jouw gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. Als je een mooie locatie gevonden hebt voor jouw bedrijf, dan moet je wel onderzoeken of erop korte of lange termijn geen grote veranderingen voor de locatie op de planning staan. Het zou zonde zijn als je na een paar maanden alweer naar iets anders op zoek moet gaan. 

NVWA en hygiëne

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de hygiëne in de horeca in orde is. Hygiëne is niet alleen dat de keuken er netjes uitziet en schoon is, er komt nog veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de kleding, het beste is als de werknemers de werkkleding pas aandoen op het werk. Als de kleding thuis al aangedaan wordt, is er kans dat er al bacteriën op komen van huisdieren, uitlaatgassen en kinderen. Ook niet alle sieraden mogen gedragen worden, door het keukenpersoneel mag zelfs helemaal geen sieraden gedragen worden. Sieraden zitten vol met bacteriën en zo is de kans groter op besmetting. Verder moet de werkplek altijd schoon zijn. Als je de werkplek gaat desinfecteren, zorg er dan voor dat je dat met lauw water doet. Als je gaat desinfecteren met heet water, dan vervliegt de alcohol en desinfecteer je dus alleen met water. Omdat je in een restaurant levensmiddelen verwerkt, moet jij je inschrijven in een register van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

Vergunningen

Als je met een horecaonderneming gaat beginnen, zijn er een aantal vergunningen nodig. Je mag namelijk niet zomaar alcohol schenken, hiervoor heb je een drank- en horecavergunning voor nodig. Ook het personeel moet aan een aantal eisen voldoen. Bij mooi weer wil je natuurlijk dat de gasten buiten kunnen zitten en kunnen genieten van het zonnetje. Als jij een terras wilt plaatsen, zul je ook hiervoor een terrasvergunning moeten hebben. Voor het afspelen van de muziek in het restaurant, heb je ook te maken met een paar regels. Je moet hier namelijk special toestemming voor krijgen. 

Servies

De keukenapparaten die je allemaal moet aanschaffen spreken wel voor zich. Als we het hebben over het horecaservies dan zijn de standaard dingen zoals, bestek een bord, glazen en kop en schotels. Maar er is nog veel meer servies die je in een goed restaurant moet hebben. Je hebt namelijk voor elke soort drankje een ander glas nodig en voor elk gerecht een ander bord of soepkom. Het is handig als je ook een paar kannen en karaffen aanschaft om de gasten te voorzien van kraanwater.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × vijf =