Groen dak

Steeds vaker zien ondernemers de noodzaak van het verbeteren van het milieu. Ze willen graag een steentje bijdragen, maar denken dat deze ingrepen vaak enorm veel kosten met zich meebrengt. Toch zijn er genoeg goedkope manieren om bij te dragen aan het, milieu. Denk aan het aanleggen van groene dakcassette, het nemen van een sedumdak en het gebruik maken van waterbesparende kranen.

Groene dakcassette

Doordat er in de steden een versteende omgeving heerst, is de laatste jaren het afvoeren van water een probleem aan het worden. Riolen kunnen het toenemende regenval in Nederland nauwelijks meer aan en dus moet er een andere oplossing worden gevonden voor het opvangen van regen. Een oplossing daarvoor zijn de groene dakcassettes van Mobilane. Deze cassettes zijn gevuld met substraat en kunnen tot wel 20 liter per vierkante meter absorberen. Ideaal dus. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk en makkelijk te plaatsen.

Het aanleggen van een sedumdak

Een sedumdak is een dakbedekking dat bestaat uit verschillende vetplantjes. Er zijn verschillende voordelen aan een sedumdak. Zo zorgt het voor een betere lucht in de stad, absorbeert het regenwater en biedt het een extra geluidsbarrière om het pand. Vooral voor bedrijven gevestigd in een drukke stad kan een sedumdak dus bijdragen aan een hogere arbeidsproductiviteit en bovendien meer rust voor de werknemers.

Daarnaast zorgen sedums ook voor een langer behoud van het dak. Dit komt doordat het dak wordt beschermt tegen zon, regen, sneeuw en wind. Sedums zijn als het ware een extra beschermlaag. Doordat deze vetplantjes daarnaast veel vocht bevatten, is het pand ook direct beter beschermt tegen brand. Kortom, een sedumdak is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt je nog meer voordelen. Een sedumdak is de ideale dakbedekking voor een plat dak.

Gebruik maken van waterbesparende kranen

Door gebruik te maken van waterbesparende kranen kan je ook op een eenvoudige manier bijdragen aan een beter milieu. Zo zijn er kranen die niet meer dan 5,7 liter per minuut verbruiken en waarbij je met een temperatuurbegrenzer nog meer energie kunt besparen. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu, maar ook bespaar je op kosten voor water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − vijftien =