portomonnee

Voor studenten kan het aanvragen van een creditcard een interessante overweging zijn. Over het algemeen hebben studenten relatief weinig geld te besteden. Mede door het dure studentenleven! Met een creditcard heb je altijd geld achter de hand. Je kunt nu een aankoop doen, die je pas later in de maand hoeft te betalen. Zo hoef je nooit te wachten tot je salaris gestort wordt door je werkgever. Een creditcard aanvragen is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn op internet verschillende websites te vinden, waarop je de creditcards van verschillende maatschappijen met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je altijd een creditcard die bij je past!

Tip: niet alleen voor studenten kan een creditcard aanvragen interessant zijn. Ook docenten kunnen baat hebben bij een creditcard.

Overal ter wereld betalen met een creditcard

Een van de redenen om voor een creditcard te kiezen is het feit, dat je met een creditcard overal ter wereld kunt betalen. Tijdens een vakantie in het buitenland heb je daarbij een creditcard nodig om een boeking te kunnen doen bij hotels. De creditcard dient in zo’n geval als een borg. Daarbij is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, zoals we die in Nederland gebruiken.

Nu kopen en later betalen

Eerder in dit artikel werd al aangehaald, dat je met een creditcard een lening af kunt sluiten. Je kunt op ieder moment in de maand een aankoop doen, die je pas betaalt op het moment dat je salaris gestort is. Aan het gebruik van een creditcard om zo’n lening af te kunnen sluiten zitten kosten. Deze kosten betaal je doorgaans maandelijks of eens per kwartaal. Door verschillende creditcards te vergelijken vind je de goedkoopste variant. Let hierbij ook op de limieten die aan het gebruik van de creditcard gesteld worden. Een creditcard vergelijken was nog nooit zo eenvoudig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + zeventien =