thuiskantoor

Er is een kans op een nieuwe baan, je bent gepromoveerd of misschien wel voor jezelf begonnen. Of je zit al sinds het begin van de corona crisis aan de keukentafel te werken en bent toe aan een goed thuiskantoor. De nood voor een thuiskantoor kan verschillende redenen hebben. Er zijn dan ook veel manieren waarop je je thuiskantoor in kan richten. We geven je daarom een paar tips voor hoe je dat het beste kan doen!

Werk en privé gescheiden

Het is altijd belangrijk dat je werk en privé gescheiden houdt. Als je veel thuis werkt is dat niet heel veel ander en misschien zelfs nog belangrijker. Dus al die maanden van werken aan de tafel waar je ook 3 maaltijden per dag eet, zijn voorbij. Daarnaast is het voor je werkmotivatie simpelweg prettig om een ruimte te hebben waar je alleen met werk bezig bent. Als je bijvoorbeeld een bureau in je slaapkamer hebt staan, lijkt dit in eerste instantie prima. Maar als je je dan beseft dat je rustplek dezelfde locatie heeft als je werkplek, dan zul je je realiseren dat dit toch een beetje vreemd is. Tover daarom die ene ongebruikte kamer in het huis om tot thuiskantoor. 

Het juiste bureau en een lekkere stoel

Het spreekt voor zich dat je voor goede voorzieningen moet zorgen. Een te laag of te hoog bureau kan een aanslag zijn op je houding. Een sta-zit bureau is de perfecte uitvinding. Deze kan in hoogte versteld worden. Je kunt af en toe dus ook je bureau wat hoger afstellen zodat je even een uurtje kan staan in plaats van zitten. Daarnaast is het onwijs slecht voor je rug als je niet op een goede bureaustoel zit. Dat voel je nu misschien nog niet, maar op de lange termijn zul je dit wel gaan merken in je rug. Zorg daarom ook voor een goede bureaustoel die jij comfortabel vindt zitten. Dit mag best wat kosten. Je hebt immers maar 1 rug en je moet er je hele leven nog mee doen. 

Ontspanning

Tussen al dat harde werken door is het belangrijk om voldoende pauze te nemen. Loop even buiten een rondje of zorg dat er binnen voldoende ontspanning beschikbaar is. Als je in je thuiskantoor wat ruimte over hebt is dat de perfecte plek voor een loungebank en een TV meubel met daarbij een televisie spelcomputer. Zo kun je af en toe genieten van wat ontspanning in je pauze en hoef je even niet aan werk te denken. 

Sfeervolle inrichting

Naast deze essenties is het voor een thuiskantoor ook wel fijn als het een beetje gezellig is. Probeer persoonlijke items zoals foto’s te vermijden. Je kunt bijvoorbeeld wel een mooi schilderij ophangen of wat planken aan de muur met beeldjes erop. Hier en daar een plant neerzetten geeft de ruimte wat meer kleur en leven. Om al je materialen en papierwerk kwijt te kunnen, kun je een wandkast neerzetten. Dit vult ook nog eens lekker de ruimte op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 5 =