time management

Daarom is time management voor ondernemers belangrijk

Als ondernemer heb je het druk genoeg. Wellicht heb je vast te maken met volle mailboxen, gemiste oproepen of appjes van klanten. Drukte is voor de zelfstandige ondernemer een goed teken, maar kan ook zorgen voor onrust. Dit is zeker het geval wanneer je de werkdruk in het weekend niet los kunt laten. Dit maakt dat slim plannen voor iedere ondernemer belangrijk is. Maar hoe doe je dat precies en wat zijn de beste time management tips? Wij vertellen je er meer over.

1. Maak lijstjes

Goed plannen zorgt voor meer rust. Door een planning te gebruiken, zorg je voor overzicht en weet je precies wat je te doen staat. Hierdoor zal je niet snel iets vergeten. Zorg voor een algemene planning waar de taken op staan die je de komende tijd gaat uitvoeren. Maak daarnaast nog een to-do-lijst. Zorg ervoor dat je iedere werkdag een aantal taken uitvoert en plan niet teveel taken in. Streep de taak na het uitvoeren weg of markeer deze met een groene stift. Zien wat je gedaan hebt, zorgt voor een gevoel van voldoening.

2. Durf ook ‘nee’ te zeggen

Misschien ben je als ondernemer sneller geneigd om iedere opdracht met enthousiasme te accepteren. Als je agenda echter vol zit, moet je wel kritisch zijn op de opdrachten die je aanneemt. ‘Nee’ zeggen is niet altijd even eenvoudig, maar wel effectief. Zo zorg je ervoor dat je een opdracht niet terug hoeft te geven of half werk levert. En dat kunnen opdrachtgevers alleen maar waarderen. Geef dus je grenzen duidelijk en tijdig aan. Misschien heb je deze week geen tijd om een specifieke opdracht te doen, maar die week daarop wel.

3. Denk ook eens aan een time management training

Een time management training kan wonderen verrichten. Niet alleen leer je zo beter omgaan met je tijd en je opdrachten beter in te plannen, maar je leert ook hoe je je beter kunt focussen en minder snel afgeleid raakt van rumoer om je heen. Je wordt de baas over je eigen agenda, mails en alle andere zaken die bij het ondernemerschap kunnen kijken en zal niet snel worden overladen door stress. Dat maakt een time management training tot een echte aanrader.

Ook jouw time management verbeteren? Maak dan gebruik van bovenstaande tips. Wij wensen je veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − twaalf =