werkplek

Veel mensen zijn vaak wat onzeker op de werkvloer. Vooral als ze vrij nieuw in een bedrijf zijn gekomen. Toch is het erg belangrijk om zelfverzekerd voor de dag te komen. Niet alleen ten opzichte van je collega’s en de baas maar vooral voor jezelf! Als je zelfverzekerd bent zal je merken dat alles veel gemakkelijker gaat. Je zit beter in je vel waardoor je weer beter gaat presteren. Iedereen heeft wel aspecten waar hij/zij wat slechter in is. Zelfverzekerdheid is ook jouw slechte kwaliteiten accepteren. Als je goed in kaart hebt gebracht waar jouw goede en slechte kwaliteiten liggen. Dan kan je ervoor zorgen dat je jouw slechte kwaliteiten kunt verbeteren! In dit artikel lees je over een aantal tips die jou helpen om zelfverzekerder te worden op de werkvloer.

Werk aan je zwakke punten

Zoals al vermeld in de intro is het goed om je slechte punten in kaart te brengen. Hierdoor weet jij waar je nog extra stappen kan gaan zetten. Vraag feedback aan collega’s en de leidinggevende. Mensen om je heen kunnen toch wat sneller jou goede en slechte kwaliteiten zien. Vraag dus niet alleen wat jouw slechte kwaliteiten zijn maar ook de goede. Als je alles in kaart hebt gebracht weet je waar jij jezelf in kan gaan verbeteren. jouw sterke punten kun je weer meer in gaan zetten. Hierdoor word je weer zelfverzekerder! Je moet bedenken dat iedereen slechte en sterke punten heeft. Niemand is perfect! Ook kan je collega’s opzoeken die juist sterk zijn in jouw zwakke punten. Stel ze vragen en probeer van hun te leren. Collega’s zullen dit juist waarderen omdat ze zien dat jij jezelf wilt verbeteren. Naast dat je jezelf verbetert bouw je ook nog is een betere band op met je collega’s.

Trek kleding aan waar jij je goed in voelt

Het is super belangrijk dat jij je goed voelt. En dit begint bij je comfortabel voelen over hoe je eruit ziet. Zolang er geen bedrijfskleding aanwezig is en er staat nergens een kledingvoorschrift. Moet je aantrekken waarin je je zelfverzekerd voelt. Trek bijvoorbeeld je lievelingsshirt aan op de eerste dag of je nieuwe Puma rs-x sneakers. Probeer wel een beetje erover na te denken wat voor soort kleding past bij jouw baan. Bij de meeste baantjes is het niet chique om in een joggingpak aan te komen.

Geloof in jezelf

Dit is een heel belangrijk punt, geloof in jezelf! Iedereen heeft wel is een slechte dag. Maar als je in jezelf gelooft gaat het allemaal een stuk makkelijker. Omring je met mensen die ook in jou geloven zodat je in een positieve spiraal terecht komt. Uiteindelijk begint zelfverzekerdheid bij jezelf. Zolang jij je goed voelt zullen andere mensen dit aan jou merken. En zo kom je veel zelfverzekerder over! Geloof dus ten alle tijden in jezelf ook al heb je een slechtere dag. Ook kun je na het werk even terugblikken op alle dingen die goed gingen die dag. Focus meer op de goede aspecten dan op de slechte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =