grafiek

Het maakt in feite niets uit in welke branche je zelf als ondernemer actief bent, de bedoeling van elke ondernemer is zijn bedrijf te laten floreren. En als dat je lukt, heb je dus onder de streep geld over dat je opnieuw in de zaak kunt steken om groter te groeien. Maar je kunt er ook voor kiezen om het geld extern te investeren, met de bedoeling er financieel wijzer van te worden. Geld op de bank zetten levert immers vrijwel niets meer op, dus loont het zich de moeite om je op het gebied van geld investeren tips te gaan verzamelen en op basis daarvan je strategie te bepalen.

Hoge inleg niet nodig

Een veel voorkomend misverstand is dat je veel eigen vermogen mee moet brengen om te kunnen starten met beleggen. Vaak denkt men dat er duizenden euro’s nodig zijn, maar dat is allang niet meer het geval. Zelfs voor 170 euro kun je tegenwoordig al beleggen, al moet natuurlijk wel gezegd worden dat het rendement vanzelfsprekend ook minder groot zal zijn als je met kleinere bedragen belegt. Het rekensommetje is simpel. Wanneer je bijvoorbeeld 200 euro belegt in aandelen die een jaar later tien procent in waarde zijn gestegen, dan heb je twintig euro verdiend. Had je in plaats daarvan 20.000 euro belegd in dezelfde aandelen, dan zou je winst tweeduizend euro zijn geweest.

Volg de professionals

Als je geen idee hebt voor welke aandelen je zou moeten gaan, kun je er ook voor kiezen om de gangen van een professionele belegger te volgen. De handel en wandel van beroemde beleggers wordt op de voet gevolgd en daar kun jij als kleine zelfstandige natuurlijk je voordeel mee doen. Doe gewoon wat zij doen en baseer je daarbij op de historische resultaten die ze wisten te behalen. Weliswaar bieden in het verleden behaalde resultaten nooit garanties voor de toekomst, maar het zegt natuurlijk wel iets over het inzicht dat een belegger heeft.

Investeren in vastgoed

Het investeren in vastgoed wordt in Nederland steeds lastiger gemaakt. Gemeenten kiezen er steeds vaker voor om aan nieuwbouwwoningen de eis te koppelen dat de koper er ook zelf moet gaan wonen. Hiermee voorkomt men dat de huizenprijzen onnodig worden opgedreven. Je kunt echter wel aandelen kopen van bedrijven die vastgoed beheren. Stijgen de huizenprijzen, dan stijgen jouw aandelen ook in waarde!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 − zeven =