koers

Cryptocurrency heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we waarde afhandelen, onze besparingen investeren en kapitaal aantrekken met zijn gedecentraliseerde digitale geldsysteem. Blockchain technologie is bovendien een once-in-a-lifetime uitvinding. Nooit eerder in de geschiedenis hebben we zo’n doorbraak in financiële technologie gezien. Als ondernemer kun je hier dan ook van profiteren, wat mogelijk is op een aantal verschillende manieren. Hieronder vind je daar een paar voorbeelden van. 

Kapitaal aantrekken

Cryptocurrency heeft de manier waarop bedrijven in een vroeg stadium kapitaal aantrekken verstoord. Met initiële muntenaanbiedingen kunnen startups over de hele wereld snel en goedkoop geld inzamelen bij een brede pool van wereldwijde investeerders. De waardering van een bedrijf wordt vrijwel onmiddellijk weerspiegeld door de markt, een proces dat traditioneel een uitdaging was voor beginnende bedrijven. Aandelen worden uitgegeven als tokens en zijn vrijwel onmiddellijk verhandelbaar, waardoor het bedrijf grote hoeveelheden liquiditeit krijgt. Deze nieuwe benadering van het aantrekken van kapitaal heeft de wereld veranderd en heeft het beste technische talent in staat gesteld om hun bedrijf met hoge snelheid op te bouwen met behulp van bijvoorbeeld de Bitcoin koers.

Investeren voor de toekomst

Voor ondernemers kan cryptocurrency de investeringsmogelijkheid van hun leven zijn. Nooit eerder in de geschiedenis hadden retailbeleggers toegang tot investeringen in snelgroeiende bedrijven in een vroeg stadium. Traditioneel hebben durfkapitaalfondsen en private angel-investeerders monopolies op de toegang tot investeringen in ’s werelds beste technische talent. Cryptocurrency biedt een toegangspoort voor iedereen ter wereld om te investeren in ’s werelds meest opwindende technologie, waardoor retailbeleggers allerlei verschillende snelgroeiende bedrijven kunnen bezitten. Kijk bijvoorbeeld eens naar hoeveel de Ripple koers de afgelopen maanden gestegen is. De kans is groot dat dit in de toekomst nog meer gaat worden, waardoor je dus kunt investeren voor de toekomst.

Ontwikkelen op de blockchain

De Cardano koers maakt gebruikt van de blockchain, waar je als ondernemer ook van gebruik kunt maken. Dit biedt een krachtige infrastructuur voor bedrijven om hun technologie te laten draaien en volledig nieuwe bedrijfsmodellen te creëren op een vertrouwde manier zonder een gecentraliseerde autoriteit. Blockchain technologie zorgt bovendien al voor een revolutie in de manier waarop startups waarde creëren. Het Ethereum platform stelt bedrijven bijvoorbeeld in staat om snel en gratis blockchain applicaties te bouwen. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruikmaakt van de Ethereum blockchain is OmiseGO, een betalingsbedrijf dat blockchain gebruikt om bankdiensten te verlenen aan de 2 miljard mensen zonder bankrekening. 

Transactiewaarde

Cryptocurrency stelt ons daarnaast ook in staat om waarde tussen zogeheten peers uit te wisselen zonder een gecentraliseerde autoriteit. Het biedt een goedkoper, sneller en efficiënter alternatief voor traditionele betalingsnetwerken. Als bedrijf wordt het accepteren van cryptocurrency betalingen steeds efficiënter. Hierdoor bespaar je op kosten, terwijl het ook zorgt voor een snellere afwikkeling van de transactie. Binnenkort hoeven startups niet langer het lange proces van het opzetten van een zakelijke bankrekening te doorlopen om geld te ontvangen en te verdelen, wat dus echt puur komt door de opmars van crypto en de blockchain technologie die hierbij hoort. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × 1 =