fiets van de zaak

De gezondheid van je werknemers is enorm belangrijk voor je bedrijf. Ze voelen zich gelukkiger, er is minder ziekteverloop en ze hebben meer energie om hard voor je bedrijf te werken. Steeds meer werkgevers zien de voordelen van een gezonde werknemer en komen vaak zelf al met ideeën om een werknemer gezond en fit te houden. In dit artikel worden een aantal manieren beschreven. Denk aan een fiets van de zaak, voldoende fruit op kantoor en het volgen van fitnesslessen.

Fiets van de zaak


Een goede manier om je werknemers gezond en vitaal te houden, is om een fiets van de zaak aan te bieden en ze te stimuleren om ook daadwerkelijk deze fiets te gebruiken. Door bijvoorbeeld cadeaubonnen weg te geven als iemand in één jaar een x aantal keer naar kantoor is gefietst en de auto heeft laten staan. 

Ook  ben je met het aanbieden van een fiets aan werknemers maatschappelijk verantwoord bezig. Doordat werknemers de auto laten staan worden er minder gassen uitgestoten en draag je dus bij aan een beter milieu. Bovendien is het sinds 2020 makkelijker om een fiets van de zaak aan te bieden aan je werknemers met het fietsleaseplan. Zo kan je een dure e-bike geleased worden tegen een laag maandbedrag waardoor het aantrekkelijker is voor werkgever en werknemer.

Voldoende fruit op kantoor


Uiteraard mag fruit op je kantoor niet ontbreken. Hierdoor wordt het voor werknemers gemakkelijker om een stuk fruit te kiezen in plaats van een vette hap in de kantine en hiermee geef je bovendien aan dat je je als werkgever inzet voor de welzijn van de mensen op kantoor. Daarnaast verhoogt het simpelweg de weerstand waardoor je het ziekteverzuim kan tegengaan.

Volgen van fitnesslessen


Ook het volgen van fitnesslessen  met het gehele team is een goede manier om je werknemers gezond te houden. Zo kan je gaan hardlopen in een park onder begeleiding van een instructeur of samen naar een dichtbij zijnde sportschool gaan om de kilo’s eraf te werken en fit te worden. Ook het volgen van boks lessen in de buitenlucht of het beoefenen van een balsport in de pauze zijn goede manieren om je werknemers aan het sporten te krijgen

Zo zijn er heel veel manieren om op een positieve manier de algemene gezondheid van je personeel te beïnvloeden. Zo is een fiets van de zaak anno 2020 een stuk voordeliger en zeker te overwegen als werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 1 =