restaurant

Eindelijk, je kan of wil een plan maken om een onderneming in de horeca te starten. Je hebt er waarschijnlijk al lang van gedroomd maar nu is het dan eindelijk zo ver. Je hebt al een compleet plaatje in je hoofd wat betreft de onderneming, je moet het alleen nog op papier zetten. Want dat is wel zo handig. Wanneer je het plan uittypt of misschien wel tekent, doe het op je eigen manier, dan kom je vaak struikelblokken tegen waar je in eerste instantie niet aan had gedacht. Om deze op tijd voor te zijn en te voorkomen is het van belang dat je weet wat de valkuilen kunnen zijn en wat je hier mee aan moet. Vraag mensen om je heen die ervaring hebben met ondernemen of ga langs bij je favoriete restaurant. In dit artikel gaan dieper in op de valkuilen. 

Het beheren van budget

Bij elke onderneming moet je goed op de uitgaven letten. Wanneer je net jouw eerste onderneming start kan het nogal lastig zijn om deze beslissingen te maken. Uiteraard zijn er producten nodig die je moet aanschaffen, zoals het interieur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor horeca koelkasten van Gastrodeals.nl. Een professionele uitstraling is immers erg belangrijk.

Er zijn ook veel bedrijven die je willen helpen (bijvoorbeeld met online marketing) en door een goed onderbouwd verhaal vertrouw je dit. Uiteindelijk kan het je veel geld kosten en niet genoeg opleveren waardoor je geld verliest. Hierom is het van belang om iemand te zoeken die hier ervaring mee heeft en je kan helpen met het maken van deze beslissingen.

‘Altijd’ aan het werk

Het is natuurlijk bekend dat wanneer je een eigen bedrijf hebt, je 7 dagen in de week moet werken. Maar bij een horeca onderneming ben je 7 dagen in de week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, de hele dag, hard aan het werk. Want juist de weekenden en vakanties zijn erg druk in de horeca. Bij een startup is het vaak onmogelijk om op vakantie te gaan. Je zal dan een vervanger moeten regelen.

De juiste locatie

Voor elke onderneming is de locatie belangrijk, maar de horeca branche staat nog wel op nummer 1. Veel ondernemingen moeten het namelijk hebben van de klanten die toevallig in de buurt zijn. Wanneer het mooi weer is trekken veel mensen naar de stad. Als jouw onderneming zich in de stad bevindt, zal je hier profijt van hebben. Daarnaast kan je veel aan een onderneming veranderen maar de locatie niet. Voor je een gezellig café in het bos koopt is het van belang dat je de locatie goed onder de loep neemt. 

Risico’s

Er zijn verschillende risico’s bij werken in de horeca of een eigen horecaonderneming starten. Denk hierbij aan werknemers die langdurig ziek worden. Of vrouwen die zwanger worden en minder gaan werken. Ook zal jouw café/restaurant of andere onderneming moeten voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Tijdens de coronacrisis moeten alle horeca ondernemingen de deuren sluiten. Heb je een buffer om deze moeilijke tijd te overbruggen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien + achttien =