Bedrijfsongeval

Zeer weinig mensen worden ‘s ochtends wakker voor hun werk met de verwachting betrokken te raken bij een ongeval op het werk. Helaas zijn er dagelijks mensen betrokken bij bedrijfsongevallen. Als u betrokken bent bij een dergelijk ongeval, zijn er stappen die u kunt nemen om er zeker van te zijn dat u wettelijk beschermd bent.

Werkplekken moeten veilig zijn voor iedereen die de omgeving betreedt. Er zijn echter enkele situaties waarin werknemers gewond kunnen raken tijdens het werk. Er kunnen een aantal oorzaken zijn voor dit soort ongevallen, maar het is wat daarna komt dat de meeste mensen in verwarring brengt.

De stappen die volgen op een letsel op het werk zijn belangrijk als het gaat om het beschermen van uw rechten, vooral wanneer de schadeclaims van werknemers in het spel komen. Voor personen in gevaarlijke beroepen, zoals bouwvakkers, is het essentieel om te weten welke stappen ze moeten nemen.

1. Meld het ongeval

Meld het ongeval zo snel mogelijk na het ongeval aan uw direct leidinggevende. Vraag uw leidinggevende om een ​​incidentmelding te doen. Dat rapport moet de aard van het incident beschrijven, het soort letsel dat u oploopt en de acties of stappen die onmiddellijk na het ongeval zijn genomen.

Dit rapport heeft u mogelijk nodig als u besluit een arbeidsongeschiktheidsclaim of een claim in te dienen tegen uw werkgever. Het is in strijd met de wet voor uw werkgever om te weigeren aangifte te doen van een arbeidsongeval.

2. Zoek medische hulp

Zelfs als u zich na het ongeval goed voelt, moet u medische hulp inroepen. Je weet nooit hoe je je morgen of zelfs volgende week zult voelen. Ga er niet vanuit dat u geen letsel oploopt omdat u geen zichtbare verwondingen heeft. Als u afziet van medische behandeling, kunt u mogelijk geen claim indienen als letsel later optreedt.

3. Raadpleeg een letselschade jurist

Nadat u een rapport heeft ingediend en medische hulp heeft gezocht, is het raadplegen van een advocaat de volgende stap. Een letselschade advocaat zal u adviseren als u gronden heeft om een ​​claim in te dienen tegen uw werkgever voor het bedrijfsongeval. Ga er niet vanuit dat u geen claim heeft of dat de verzekeringsmaatschappij van uw werkgever het beste met u voor heeft.

Betrokken zijn bij een arbeidsongeval is stressvol en fouten zijn gemakkelijk te maken. Als u betrokken bent geweest bij een bedrijfsongeval in Nederland, bel dan vandaag nog een letselschade jurist van wijsletselschade.nl. Een lid van ons team zal de details van uw zaak bekijken en u adviseren over uw opties. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 18 =