Staand vergaderen

In een kantoor zie je steeds vaker mensen staan. Onder meer hierdoor is een zit sta bureau op het moment een stuk populairder dan een paar jaar geleden. Mensen willen staand werken, wat kan met zo’n bureau. Dit wordt gedaan door het in principe een stuk beter is voor ons lichaam. Daarnaast zorgt het meestal ook voor meer energie, net zoals een schoon kantoor. Hierdoor kan het ook zeker aan te raden zijn om staand te gaan vergaderen. Het staand vergaderen heeft bovendien nog een aantal voordelen, dus het is zeker slim om dit een keer te gaan proberen. 

Dit zijn de voordelen van het staand vergaderen

Onderzoek heeft aangetoond dat het staand vergaderen maar liefst 34 procent sneller zal zijn dan de setting die we normaal gesproken gebruiken voor het vergaderen. In principe is dit best wel logisch. Je zult hier zelf al achter komen door zelf eens lang te gaan staan. Je zult dit natuurlijk na een tijdje al snel wat zat worden. Hierdoor zul je een grote drive hebben om de vergadering zo snel mogelijk af te ronden. Ook zul je je fitter voelen doordat er sprake is van een betere doorbloeding tijdens het staan. Bovendien zorgt dit ervoor dat je meer energie hebt, terwijl je ook productiever zult zijn tijdens de meeting. Daarnaast is er nog een andere reden om te kiezen voor het staand vergaderen. Je zult namelijk tijdens een werkdag al constant zitten, dus dan is het staand vergaderen een leuke afwisseling en zal het een goede energieboost zijn. Daarnaast zul je dus ook sneller vergaderen en zul je na de meeting meer energie hebben om de rest van je werkzaamheden uit te voeren. Bovendien zal iedereen echt deelnemen aan een staande vergadering, wat meestal niet het geval is als de meeting op de traditionele wijze gehouden wordt. 

Deze hulpmiddelen kun je gebruiken voor het staand vergaderen

Tijdens het staand vergaderen kun je uiteraard hulpmiddelen gebruiken als je benen vermoeid raken. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een stahulp neer te zetten, maar het is ook mogelijk om een bureaufiets neer te zetten in de vergaderruimte. Dit soort hulpmiddelen zullen je de effectiviteit creëren, terwijl ze ook zorgen voor een betere doorbloeding. Dit krijg je dus ook door te staan, maar met de tools zul je net wat andere inspanningen en posities hanteren. Daarnaast zul je de vergaderkamer ook op de juiste manier in moeten richten voor het staand vergaderen. Een paar meubels zul je hier zeker voor nodig hebben. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk een staande vergadertafel, wat echt nodig is voor een staande vergadering. Hier kun je makkelijk je tassen onder neer leggen.  In principe kan trouwens ook gekozen worden voor een bartafel. Ook zou je kunnen kiezen voor een zit sta vergadertafel. Met zo’n meubel kun je niet alleen staand vergaderen, maar ook zittend op de traditionele manier. Wat andere producten zoals een schrijfbord of whiteboard zijn natuurlijk ook geen overbodige luxe voor je staande vergadering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =