bureau


Iedereen moet in coronatijd thuiswerken. Hoewel veel mensen van mening zijn dat ze veel creatiever en productiever werken op kantoor, zijn er toch veel manieren om het thuiswerken te bevorderen. In dit artikel geven we een aantal tips om hierbij te helpen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een webcam, een headset en het aanschaffen van een zit/sta bureau.

Webcam essentieel voor thuiswerken

Een webcam is essentieel bij het thuiswerken. Vergaderingen zijn nagenoeg altijd online in deze tijd en het werkt fijn als je collega’s je kunnen zien wanneer je bijvoorbeeld een presentatie moet geven of als je iets wil zeggen in een vergadering. Webcams koop je gemakkelijk online. We raden aan om dit bij een speciaalzaak te kopen die veel verstand heeft van webcams of kantoorartikelen. Zo weet je zeker dat je geen verkeerde keuze maakt. Een zeer betrouwbare verkoper van webcams is Azerty.nl.

Vergeet de headset niet!


Naast dat het fijn is als je collega’s je kunnen zien, is het net zo belangrijk dat ze je kunnen horen. Vooral voor mensen met luidruchtige kinderen is een headset essentieel. Zo kun je jezelf goed verstaanbaar maken zonder drukte op de achtergrond. Ook is een headset voor jezelf fijn omdat je je helemaal kan afsluiten van je omgeving en je volledig kan focussen op je werk. Er zijn veel merken die headsets aanbieden. Doe goed onderzoek om de beste headset te vinden. Ook voor het gamen is een headset uitermate geschikt.

Zit/sta bureau

Het thuiswerken zorgt ervoor dat veel mensen rug- of nekklachten krijgen. Zo wordt er vaak gewerkt aan de eettafel waardoor je de verkeerde houding hebt. Na een aantal weken ga je dit merken aan je lichaam en daar kan je zeer vervelende klachten aan overhouden. Om deze klachten te voorkomen is het goed om te kiezen voor een ergonomisch zit/sta bureau. Dit is een bureau waarmee je met één druk op de knop de hoogte kan verstellen. Zo kan je staand  en zittend werken. Naast dat dit goed is voor je rug-en nekklachten, ben je gedurende de dag ook niet alleen maar aan het zitten, wat nog meer voordelen met zich meebrengt.

Heb jij weinig budget voor het inrichten van je thuiswerkplek? Vaak wil de werkgever budget vrijmaken zodat de werknemers zo effectief mogelijk kunnen werken.

Een goede thuiswerkplek is essentieel in deze tijd. Daarnaast zal deels thuiswerken bij veel bedrijven de norm worden en hierdoor is het goed om alvast te investeren. Bovendien kan dit vervelende nek- of rugklachten voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 16 =