Uitgangsbord

Een ongeluk kan altijd gebeuren op de werkvloer. Hoewel het risico bij bepaalde branches groter is dan bij een andere branche, kan een onverwacht ongeluk bij elk bedrijf gebeuren. De Arbowet, die in 1998 is opgesteld, stelt werkgevers verplicht om in geval van gevaar van werknemers doeltreffend te kunnen optreden. Om hieraan te voldoen kan er een BHV cursus worden gevolgd.

Waarom BHV cursus belangrijk?


Vaak weten mensen niet wat ze moeten doen bij ongevallen of bij brand. Ze raken in paniek, hebben geen medische kennis en kunnen vaak simpelweg alleen 112 bellen. Aangezien er voor veel ongevallen direct gehandeld moet worden, is het belangrijk dat er op de werkvloer iemand is die het hoofd koel houdt en weet wat hij/zij doet. Hierdoor kan de kans op een goede afloop worden vergroot en kunnen levens worden gered. Een BHV opleiding kan de werknemers trainen om adequaat en op de juiste manier te handelen.

BHV diploma behalen


Omdat een BHV (Bedrijfshulpverlening) verplicht is, sturen veel bedrijven werknemers naar trainingen toe om te worden getraind, om zo effectief te kunnen handelen bij calamiteiten. Zo worden de cursisten een hele dag getraind waardoor ze goed om kunnen gaan met ongevallen, brand en ontruiming van een pand. Met het blussen van een brand tot het communiceren met de hulpdiensten. Westpoort is een bedrijf dat BHV cursussen aanbiedt in Amsterdam, Waddinxveen en Den Bosch. Na één dag hebben de cursisten een BHV diploma gehaald. Hierdoor kunnen werknemers de volgende taken uitvoeren:

  • Eerste hulp verlenen
  • Voorkomen van ongevallen
  • Brand voorkomen
  • Communiceren met hulpdiensten
  • Ontruimen van een pand

Meerdere werknemers naar training sturen


Het is aan te raden om meerdere werknemers naar een BHV training te sturen. Zo kan het zijn dat de werknemer die een BHV certificaat heeft ziek is, of slechts enkele dagen in de week werkt. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Veiligheid van werknemers is tenslotte iets wat gegarandeerd moet worden bij een bedrijf.

Het is verplicht om minimaal één werknemer met een BHV diploma te hebben binnen je bedrijf. Niet alleen zorgt dit voor veiligheid, maar de werknemers zullen ook met een gerust hart naar het werk gaan. Westpoort is een organisatie waarbij je werknemers een BHV certificaat kunnen halen en is gevestigd in verschillende steden verspreid over Nederland.  Binnen een dag kan er al een certificaat worden behaald, waardoor je je werknemers niet langer hoeft te missen op de werkvloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 + 7 =