afval

De meest voor de hand liggende reden om bedrijfsafval apart in te zamelen is het feit dat je het simpelweg verplicht bent. Voor 2020 had de overheid het doel om minstens 75% van al het bedrijfsafval gescheiden te verzamelen. Dit nummer klinkt al vrij fors, maar gaat de komende jaren hopelijk alleen maar omhoog.

In 2050 heeft de overheid namelijk de doelstelling om Nederland tot een volledig circulaire economie te hebben omgetoverd. Dit houdt in dat grondstoffen niet langer aan de lopende band worden geconsumeerd, weggegooid en opnieuw worden opgegraven om datzelfde proces te herhalen, maar in plaats daarvan juist alleen nog maar gerecycled worden. Om deze doelstelling naar voltooiing te brengen wordt de overheid dus steeds strenger in zijn controles en inspecties. Ook de boetes op het foutief inzamelen van afval kruipen langzaam omhoog.

Het is dus verstandig om alvast een inzamelaar in te schakelen. Vervolgens is een afvalcontainer huren per afvalsoort verstandig, zodat je alle afvalstromen apart kunt inzamelen.

Beter voor het milieu

Bovenop je verplichting doe je ook mee aan het verbeteren van onze leefomgeving. In een wereld vol eilanden van plastic en uitstervende dieren is het gescheiden inzamelen van jouw afval een relatief kleine moeite. Ook heeft je tandje bijdragen natuurlijk voordelen ten opzichte van werkgevers en klanten. Veel mensen zijn zich tegenwoordig bewust van het verslechterende milieu, en zoeken daarom actief naar bedrijven die zich hier gelijkend bewust van zijn. Ook je werknemers vinden het steeds fijner om voor een bedrijf te werken dat zich actief inzet voor de natuur en de wereld. Door samen iets te doen voor het milieu vergroot je dus ook je eensgezindheid en de sfeer op de werkvloer. 

Een beperking van de kosten

Omdat de overheid zo fel is op het gebied van milieu, worden de kosten voor zaken die daar niet aan bijdragen ook steeds hoger. Langzamerhand kom je financieel niet meer weg met een nonchalance omtrent de leefomgeving. Zo is de prijs voor het verwerken van restafval bijvoorbeeld steeds groter. Deze vorm van afval wordt niet gescheiden waardoor het ook niet gerecycled wordt. Uiteindelijk eindigt het in de verbrandingsoven. Als je je afval dus goed scheidt en je restafval zo vermindert, bespaar je een hele klap met geld. Ook worden stoffen die wel gemakkelijk gerecycled worden steeds goedkoper. Gebruik bijvoorbeeld papier in plaats van plastic. In andere woorden, hoe je jouw afvalstromen ook organiseert,  het apart inzamelen van bedrijfsafval is zeker van belang. Schakel bijvoorbeeld Milieu Service Nederland in als gecertificeerde afvalinzamelaar om zeker te weten dat al je bedrijfsafval netjes wordt verwerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 16 =