werknemers

Er zijn verschillende kwaliteiten waar een ideale werknemer over moet beschikken. De ene kwaliteit zal jij als werkgever belangrijker vinden dan de andere kwaliteit. Ook is het vaak zo dat er niemand is die over alle gewenste kwaliteiten beschikt. Denk daarom na over welke kwaliteiten en competenties jij het liefste terug ziet in een werknemer.

Het verschilt per bedrijf

Het verschilt heel erg per bedrijf wat voor kwaliteiten belangrijk zijn. Voor sommige banen moet je heel sociaal zijn en goed overweg kunnen met klanten, denk hierbij bijvoorbeeld aan een winkel. Bij andere banen is samenwerking in teamverband weer erg belangrijk. Als er veel gewerkt moet worden in combinatie met andere takken van het vak bijvoorbeeld is samenwerking zeker nodig. Als je alleen achter een computer zit om belangrijke dingen te coderen hoef je niet heel sociaal te zijn, maar dan is het wel van belang dat je erg geduldig bent. Ook moet je dan probleemoplossend ingesteld zijn, je komt dan namelijk vrij veel dingen tegen die eigenlijk niet zo horen te zijn en daardoor een probleem vormen. Wanneer je dan (te) snel opgeeft zal dat niet ten goede komen voor de output van je werkzaamheden.

Kies de juiste vacaturesites

Ook de keuze voor vacaturewebsite kan een rol spelen in de zoektocht naar een nieuwe medewerker. Je kunt soms kiezen voor een branchegerichte vacaturesite, waarbij je meer specialistisch personeel zal vinden. Deze website zal immers beter bij de doelgroep bekend zijn. Of je kunt de keuze maken voor een grote landelijke vacaturewebsite om meer bereik te krijgen. Hier vindt je vaak een breder publiek, waarbij je dus mensen uit verschillende branches kunt aanspreken met de vacature.

Zoek van te voren al het een en ander uit

Het is verstandig om van te voren uit te zoeken over welke kwaliteiten iemand beschikt en de integriteitsrisico’s in kaart te brengen. Pre employment screening doe je voordat iemand op gesprek komt om mogelijk de baan te krijgen. Dit doe je van te voren om alvast veel te weten te komen over deze persoon. Zo zul je na een pre employment screening weten waar deze persoon al eerder heeft gewerkt en ook waarom die daar nu niet meer werkt. Dit soort dingen zeggen vaak al veel over een persoon. Op die manier kun jij er al achter komen of die potentiële werknemer over bepaalde kwaliteiten beschikt die jij graag terug ziet in een werknemer. Ook zul je dingen zien waar je juist helemaal niet enthousiast over bent. Dit zou dan een reden kunnen zijn om deze persoon niet te laten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + drie =