kantoorpand

Wanneer je naar een andere locatie gaat met je kantoor is het goed om op een aantal zaken te letten. We delen graag onze tips. Het is belangrijk om kritisch te zijn en ook om niet teveel te betalen. We helpen je graag om de juiste keuzes te maken bij het kiezen van je kantoorpand. Laten we snel van start gaan. 

De locatie

Voor vastgoed telt vaak maar een enkel ding: de locatie. Waar bevindt het kantoor zich? Is het een locatie die gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer en met de auto? Misschien kun je er wel op de fiets naartoe? Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om op een A locatie een kantoor te krijgen. Het zal ook een goede indruk maken op de klanten die het kantoor gaan bezoeken. Alleen dit kan het huren van het kantoor al waard zijn. 

Hoe energiezuinig is het kantoor? 

Het wordt steeds belangrijker om een energiezuinig kantoor te hebben. De kantoorruimte moet bijvoorbeeld dubbel glas hebben. De overheid verplicht ook om kantoren energiezuinig te maken. Er zijn zelfs boetes als dit niet gebeurt. Let hier dus goed op. Daarnaast helpt een energiezuinig kantoor om de energierekening laag te houden. Het is koel in de zomer en warm in de winter. 

De mogelijkheden om te groeien 

Wanneer de nieuwe kantoorlocatie gekozen wordt om verder te groeien met het bedrijf is het goed om te kijken naar de groeimogelijkheden. Wat als de nieuwe kantoorruimte ook te klein wordt? Welke mogelijkheden zijn er dan om op de huidige locatie uit te breiden? Het is slim om hier vooraf al naar te kijken. Het zal de mogelijkheden om verder te groeien een stuk gemakkelijker te maken. 

Kopen of huren?

Wanneer je een nieuwe kantoorlocatie gaat kiezen is de vraag vaak of je wilt gaan kopen of gaan huren. Het is goed om te kijken welke opties er zijn om het kantoorpand te kopen. Veel ondernemers kiezen ervoor om het pand in privé te kopen om het daarna aan het bedrijf te verhuren. Het is een goede manier om een stuk pensioen op te bouwen. De huurinkomsten vallen in de juiste box van de belastingen, zodat het ook fiscaal aantrekkelijk is om het kantoor te kopen. 

 

De prijs van het kantoor

Wat is een eerlijke en goede prijs voor het kantoor? Wanneer je een huis gaat kopen dan kun je een waardebepaling huis doen. Bij het kopen of huren van een kantoor adviseren we om een specialist in te schakelen. Vraag een taxateur of makelaar om een waardebepaling te maken. Een kantoor wordt voor meerdere jaren gehuurd (vaak vijf jaar) en het is daarom belangrijk om niet teveel te betalen. Bij het kopen is het belangrijk om een sterke onderhandelingspositie te hebben. Het kan veel geld schelen wanneer je over de juiste informatie en expertise beschikt. Laat die kans daarom niet liggen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 1 =