vrolijke werknemers

Veel ondernemers constateren dat het steeds lastiger is om aan goed gekwalificeerd personeel te komen. Bovendien is het een hele kunst om personeel ook aan boord te houden. Hoe voorkom je dat mensen van baan gaan wisselen, omdat het gras elders groener lijkt te zijn? Belangrijk is om je te verdiepen in de situatie van de medewerkers. Hoe is het om voor jouw bedrijf te werken? Word je als medewerker gewaardeerd? Heb je doorgroeimogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden? Is de sfeer binnen het team prettig en worden suggesties van het personeel goed gehoord? Dit alles speelt een rol in het uiteindelijke welzijn van je werknemers.

Onboarding

Al vanaf de allereerste werkdag is het belangrijk dat je oog hebt voor je personeel en zorgt voor een goede persoonlijke begeleiding. Iemand mee laten lopen met een ervaren kracht is tegenwoordig niet meer voldoende. Het getuigt van goed werkgeverschap als je tijd en aandacht besteed aan een goed inwerktraject, dat tegenwoordig onboarding wordt genoemd. Hiermee voorkom je dat je nieuwe medewerkers zich buitengesloten of onbegrepen voelen. Door iemand op de juiste manier bij het bedrijfsproces te betrekken en snel allerlei inzichten in de organisatie te verschaffen, voelt iemand zich beter op zijn gemak. De kans dat diegene binnen de proeftijd al opstapt, verklein je daarmee aanzienlijk.

Geld is niet alles

Een goed salaris vindt elke werknemer natuurlijk fijn, maar het is lang niet het enige waarom het draait. Je kunt een prima salaris hebben, maar desondanks erg ongelukkig zijn in je baan. Dat heeft alles te maken met de groepsdynamiek en een breed scala aan andere zaken, zoals de werktijden, de financiële positie van het bedrijf en zelfs de locatie van de werkplek. Niet alles valt altijd direct op te lossen, maar onthoud in elk geval dat de sfeer op de werkvloer veelal van doorslaggevend belang is. Voorkom geroddel en zorg ervoor dat je als werkgever goed luistert naar je medewerkers. Het werk moet interessant en uitdagend zijn en de collega’s moeten op een plezierige manier met elkaar kunnen samenwerken. Gaat dat mis? Grijp dan meteen in, om erger te voorkomen. Bedenk dat er altijd aanbieders van soortgelijke vacatures zijn die hun zaken wél goed op orde hebben. Investeren in het verbeteren van de situatie op de werkvloer is doorgaans goedkoper dan steeds nieuwe krachten moeten inwerken. Bovendien betaalt het zichzelf terug, omdat de teamprestaties erdoor verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =