geld besparen

Als ondernemer heb je te maken met enorm veel kosten. Niet alleen zijn lonen van je werknemers en betalen van huur een grote kostenpost, maar ook het betalen van energie. Gelukkig kan je als ondernemer gemakkelijk besparen op de energiekosten.  Niet alleen kan je zelf de energiekosten verlagen door het installeren van ledverlichting, maar zijn er ook websites waarbij je zakelijk energie kan vergelijken. Daarnaast krijg je bij het overstappen van energieleverancier een welkomstkorting.

Als ondernemer verplicht om op energie te besparen

Niet alleen is het goed voor je portemonnee om te besparen op energie, het is ook goed voor het milieu. Sterker nog, het is in de wet milieubeheer uit 1993 ook verplicht gesteld door de overheid om te besparen op energie. Deze wet is per 1 juli 2019 zelfs aangescherpt. Zo hebben bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000m3 aardgas uitstoten in een jaar informatieplicht. Deze bedrijven moeten aangeven welke energiezuinige maatregelen ze gaan nemen om te besparen op de energiekosten en hoe ze dus een bijdrage gaan leveren aan minder CO2 uitstoot in Nederland.

Energieprijzen vergelijken van verschillende leveranciers

Ook kan je besparen op zakelijke energie door prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken.  Een website waarbij je dit kan vergelijken is Easyswitch. Hierbij vul je het adres van je bedrijf, de kvk nummer van je bedrijf, looptijd van hoe lang je je energiecontract wil en wat je verwacht uit te stoten qua energie in een jaar. Binnen enkele minuten zie je en duidelijk overzicht van verschillende leveranciers en wat de kosten zijn in het jaar.

Waarom energieleveranciers vergelijken?


Als ondernemer betaal je vaak teveel geld bij een energieleverancier. Dit komt doordat de leveranciers met elkaar concurreren om nieuwe klanten binnen te halen en ze je dus een lager tarief zullen aanbieden dan je nu hebt bij je huidige contract.  Zo kan je tot wel 450 euro per jaar besparen met zakelijk energie vergelijken op Easyswitch. Via deze vergelijkingswebsite bieden leveranciers namelijk  exclusieve deals aan om jou als klant binnen te halen en krijg je bovendien nog een welkomstkorting. Er zijn voor jou als ondernemer dus verschillende redenen waarom je zal besparen op de energiekosten. Zo draag je bij aan een beter milieu en kan je tot wel 450 euro per jaar besparen en Wacht dus niet te lang en stap voor einde van dit jaar nog over naar een andere energieleverancier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =