spaarvarken

Het is goed om geld te sparen. Het maakt niet uit of je een ondernemer bent of een particulier. Het zorgt voor een appeltje voor de dorst. Het is prettig om de juiste aankopen te kunnen doen wanneer het nodig is met het spaargeld. Naast het spaargeld om te besteden is er ook nog spaargeld wat gewoon op de spaarrekening blijft staan voor vele jaren. Het is goed om hier een sterk rendement op te krijgen. Helaas zijn de rentestanden niet zo hoog. De rente is nagenoeg nul. Daarnaast is er nog de inflatie. HIerdoor wordt het geld eigenlijk vanzelf minder waard. Het is belangrijk om dit te compenseren. We geven graag een aantal tips om meer rendement te behalen met het geld. 

Zet het geld voor een langere tijd vast 

Een goede optie is om het geld voor een langere tijd vast te zetten. Het wordt ook wel depositosparen genoemd. Het rendement is hoger dan op een normale spaarrekening. Het is echter nog niet bijzonder hoog of aantrekkelijk. Het risico is echter ook goed te overzien. Hierdoor is het een goede optie om het spaargeld te laten renderen.  Om goede inzicht te krijgen in je boekhouding is het aan te raden om te kiezen voor eeon online boekhoudpakket.

Aandelen kopen 

Het is goed om aandelen te kopen om een hoger rendement te krijgen van het spaargeld. Het kan lucratief zijn. Het kan ook zorgen voor slapeloze nachten. De aandelen kunnen namelijk ook minder geld waard worden. Het voordeel van aandelen is dat er op verschillende manieren een rendement behaald kan worden. Zo is er de mogelijkheid van de stijging van de waarde van de aandelen. Daarnaast is er het rendement op het geld door dividend te ontvangen. Het is goed om actief te handelen. Zo kan een goed rendement behaald worden. Brokers vergelijken is een slimme set om te besparen op de transactiekosten. Wanneer er onvoldoende tijd is of kennis om de aandelen goed te beheren is een aandelenfonds een optie. 

Investeren in vastgoed 

Wanneer er voldoende middelen zijn is het ook goed om te overwegen om een beleggingspand te kopen. Het voordeel is dat er een hefboom ontstaat. De bank financiert een deel en zelf breng je een deel geld in. Vervolgens wordt het pand verhuurd en ontvangt de vastgoedbelegger haar maandelijkse huur. Het is een stabiele belegging waar geen extreem hoog risico aan verbonden is. Natuurlijk kan de waarde van het vastgoed dalen. Ook is het risico aanwezig dat de huurder niet meer betaald. Door de juiste maatregelen te treffen is dit risico beheersbaar. 

Wordt een investeerder

Een andere optie is om geld te investeren in een bedrijf. Het is risicovol. Het kan echter veel rendement opleveren. Het is wel belangrijk om hier een goed gevoel voor te hebben en voldoende kennis. Het is mogelijk om in een startup te investeren. Natuurlijk zijn er ook opties om te investeren in een bedrijf wat al bestaat. Veel bedrijven zoeken naast een investeerder iemand die ook een netwerk en kennis inbrengt. Als investeerder is dat prettig. Het namelijk mogelijk om kennis over te brengen en het bedrijf sneller te laten groeien. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − negen =