Aandelen kopen kan zeer winstgevend zijn. Zeker in vergelijking met de spaarrentes die de grote banken in ons land op dit moment vergoeden. Het is bijna noodzaak om het geld te gaan beleggen. De inflatie is hoger als de spaarrente. Waar vroeger de spaarrente de inflatie in ieder geval compenseerde is dit nu zeker niet meer het geval. Aandelen kopen is dus een slimme set. We delen graag een drietal tips om te winnen met aandelen. 

Aandelen, obligaties of vastgoed? 

Er zijn verschillende manieren om te beleggen. Het is mogelijk om te beleggen in een indexfonds, beleggingsfonds, vastgoed aandelen en ook in obligaties. Het is belangrijk om te beleggen op een manier die goed bij je past. Het zorgt voor de basis en de rust die nodig is om volop te genieten van het rendement wat zo ontstaat. Boven alles is het belangrijk dat de nachtrust niet verstoord wordt. Toch? Maak een goede strategie met de risico’s die je wilt lopen. 

Maak een plan 

Wanneer je aandelen gaat kopen is het belangrijk om een plan te hebben. Wanneer ga je bijvoorbeeld verkopen? Hoe diep mag de koers wegzakken tot je verkoopt? Hoeveel rendement moet je hebben om de winst te incasseren? Wat is de beleggings horizon? Set en forget of een actieve aankoop en verkoop strategie? Door een concreet doel te hebben is het mogelijk om de doelen ook daadwerkelijk te halen. 

Zorg voor voldoende kennis

Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben. Lees je in, in de materie. Leer iedere dag een beetje meer over aandelen en opties. Het is dan mogelijk om betere keuzes te maken. Leer technische analyse. Leer optie strategieën toe te passen. Breid de kennis uit om zo meer winst te gaan maken. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + acht =