Sollicitatie

Het vinden van geschikte werknemers kan een enorme zoektocht zijn. De mensen moeten passen binnen de bedrijfsstructuur en het liefst ook nog sociaal, capabel en intelligent zijn.  Hoewel er steeds meer hoogopgeleide mensen in Nederland zijn, is het niet vanzelfsprekend deze ook snel te vinden. In dit artikel lees je een aantal tips hoe je geschikte werknemers kan vinden voor je bedrijf. Denk hierbij aan het werven via je eigen netwerk, het inzetten van een uitzendbureau en gebruik maken van het internet.

Werven via je eigen netwerk


Steeds meer bedrijven in het MKB kiezen ervoor om te werven via hun eigen netwerk. Ze hebben een groot netwerk opgebouwd van mensen binnen hun eigen vakgebied. Zo kent een ondernemer met een online marketing bureau vaak  andere goede marketeers, omdat hier vaak zaken mee wordt gedaan of omdat ze deze personen tegenkomen op congressen en conferenties. Ook kunnen je eigen werknemers helpen met het vinden van geschikte werknemers. Dit wordt referral recruitment genoemd.  Hiermee geef je je werknemers een vergoeding voor het vinden van iemand in hun eigen netwerk, denk hierbij aan ex-collega’s, familieleden, vrienden of kennissen.

Het inzetten van een uitzendbureau

Naast het werven van je eigen netwerk kan je ook het vinden van geschikte kandidaten uitbesteden bij een uitzendbureau. De mensen van een uitzendbureau hebben ervaring met het vinden van werknemers, aangezien dit hun werk is. Er zijn zelfs uitzendbureaus die zich specifiek richten op een bepaald vakgebied.  Een ander voordeel van een uitzendbureau is dat je je niet druk hoeft te maken over nieuwe werknemers en je je volledig kan richten op je dagelijkse werkzaamheden. Als ondernemer heb je namelijk vaak wel andere dingen aan je hoofd.

Gebruik maken van het internet

Met de komst van het internet zijn er veel dingen makkelijker worden, zo ook het vinden van geschikt personeel. Met verschillende vacaturesites als Werlzoeken.nl kan je gemakkelijk een open sollicitatie plaatsen. Je kan dan rustig afwachten wie er op je bericht reageren en personen die jij geschikt vindt, uitnodigen voor een gesprek. Heb jij een bedrijf in Gelderland, waar het moeilijk is om mensen te bereiken? Dan kan je gewoon een Vacature in regio Gelderland uitsturen.

Als ondernemer kan het lastig zijn om de werknemer te vinden die je bedrijf verder gaat helpen in de toekomst. door het werven via je eigen netwerk, het inzetten van een uitzendbureau en gebruik maken van het internet wordt het in ieder geval een stuk makkelijker gemaakt. Zo kan jij je richten op werkzaamheden die zorgen voor omzet en ben je minder tijd kwijt aan randzaken als het werven van personeel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × een =