nabestaanden

Een uitvaartondernemer is een ondernemer dat geld verdient met het verzorgen van uitvaarten. Deze specifieke branche brengt ook een speciale aanpak met zich mee. Zo moet je goed inspelen op de behoeften en wensen van de nabestaanden. Daarnaast wil ook iedereen een andere uitvaart. In dit artikel geven we tips, hoe jij je als uitvaartondernemer kan onderscheiden van de concurrentie.

Verbinding zijn tussen nabestaanden en je personeel


Als uitvaartondernemer ben jij de verbinding tussen de nabestaanden en personeel dat helpt bij het houden van een uitvaart. Denk hierbij aan bloemisten, mensen van het crematorium en mensen van de catering. Alles moet op die dag perfect georganiseerd zijn.  Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen is het van belang dat je gestructureerd te werk gaat en overal controle over hebt. Je moet weten wanneer de bloemen worden geleverd, wat het personeel voor drank wil op een uitvaart en hoe laat de gasten arriveren voor de uitvaart. Je bent als het ware een event manager. Nabestaanden vinden het fijn om niet teveel over het regelen van de uitvaart na te denken, tijdens de tragische dag en daarom is het belangrijk dat jij ze daar helemaal in ontzorgd

Uitvaartverzekering belangrijk bij uitvaart


Als uitvaartondernemer krijg je vaak te maken met een bepaald budget voor een uitvaart. Zo kan het zijn dat de persoon die overleden is een uitvaartverzekering had afgesloten. Het is belangrijk te achterhalen of dit een naturaverzekering of een kapitaalverzekering is. Bij een nature uitvaartverzekering wordt de uitvaart altijd volledig vergoed en hoeven nabestaanden geen extra bedrag te betalen. Hier krijg je als uitvaartondernemer het meeste mee te maken, aangezien een verzekeraar vaak zelf een uitvaartondernemer inschakelt.

Het is ook mogelijk dat de persoon van overlijden heeft gekozen voor een kapitaalverzekering. Hierbij krijgen nabestaanden een bedrag uitgekeerd wat ze alleen mogen besteden aan de uitvaart. Als uitvaartondernemer kan je deze mensen helpen met het vinden van een geschikte plek voor de uitvaart en wat ze ongeveer kwijt zijn aan drank, eten en de totaal kosten voor een begrafenis of crematie.

Pas je als uitvaartondernemer aan


Om omzet te behalen en te winnen van de concurrentie is het belangrijk dat je je als ondernemer onderscheidt.  Hoewel de uitvaartbranche minder hard is dan bijvoorbeeld de financiële sector, is het nog steeds belangrijk om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen en meer klanten binnen te halen. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk dat jij je aanpast aan de nabestaanden. Cultuur en religie kan centraal staan bij een uitvaart en daarom moet je op de hoogte zijn van tradities en gebruiken van de familie en vrienden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 3 =